Konfirmand i Härlanda

Konfirmationen handlar om dig själv, Gud och om livet, och om hur allt hänger ihop.

Konfa4Future

Konfa handlar om dig själv, Gud och om livet. Och om hur allt detta hänger ihop. Kan tron och kyrkan göra något för världen? Välkommen till ett år i Härlanda där du får möjligheten att fundera över vad du har för plats i kyrkan, samhället, världen och tron.

Under ett år kommer du få chansen att möta olika teman och frågeställningar som syftar till att väcka engagemang. Vi tror nämligen att vi i kyrkan har ett lite speciellt uppdrag att ta hand om varandra, oss själva, vårt samhälle och vår skapelse.

Teman du kan få möta hos oss är bland andra: Gud och jag, normer, mångfald och självbild. Vi kommer att läsa om de människor vars liv förändrades efter att Jesus mötte dem. Vi kommer också att prata om kyrkan och skapelsen, klimatångest, älskar Gud alla, kände Jesus ångest, hur gör vi världen till en bättre plats? – och många fler teman.

Konfirmation i Härlanda är något vi skapar tillsammans beroende på vilka individer vi är och vilka intressen vi har. Vi blandar samtal med lekar, samarbetsövningar och praktiska övningar, allt för att göra det här med kristen tro så konkret som möjligt. Självklart åker vi också på läger tillsammans!

Konfa4Future 2020/21 i Härlanda har nu startat. Fram till Höstlovet v. 44 finns fortfarande möjlighet för dig som vill hoppa på, men det är bra att anmäla sig så snart som möjligt så att du slipper missa så mycket!

Gruppen träffas på torsdagar 17.00-19.00

Konfirmation: 22/5