Ideell medarbetare

Ett viktigt engagemang i stort och smått. Vad vill du hjälpa till med i Härlanda församling?

Aktuella volontäruppdrag:

Var med och gör en viktig insats när församlingen i samarbete

Volontär på familjeboende

Var med och gör en viktig insats när församlingen i samarbete med Räddningsmissionen en gång i veckan besöker nya svenska familjer på ett boende. Vi leker, pysslar, läser läxor och har det kul tillsammans. Som volontär kan en vara med varje vecka eller när en har möjlighet. Är du intresserad så hör av dig till diakon Maria, 0705-648030 alt. maria.lofdahl(a)svenskakyrkan.se

Vill du veta mer? Kontakta Maria Löfdahl, 0705-648030 eller
maria.lofdahl(a)svenskakyrkan.se

Besökare på Migrationsverket

Vill du göra en liten insats som kan betyda mycket? Kan du lägga några timmar i månaden eller per termin på lördagar mellan 14-16 kan detta vara något för dig! Som besökare på migrationsverket i Kållered leker vi med barnen, tränar på svenska, fikar och umgås. De som vi träffar är helt nya i Sverige och får träffa en medmänniska som inte företräder myndigheter. Vill du veta mer? Kontakta Maria Löfdahl, 0705-648030 eller maria.lofdahl(a)svenskakyrkan.se

Exempel på andra uppgifter i församlingen:

Kyrkvärd

Vi önskar att alla skall få ett öppet och varmt välkomnande till våra gudstjänster. Vill du hjälpa till att ta emot i dörren? Kanske vill du vara delaktig i gudstjänsten på fler sätt?

Konsertvärd

Vid konserter i kyrkan kan det ibland bli extra mycket att göra, t.ex ta emot och kanske sälja biljetter, dela ut program, hjälpa till att kontrollera att utrymningsvägar går fria, placering av barnavgnar, rullstolar etc.

Kyrkkaffe

Många av våra gudstjänstbesökare uppskattar att samlas över en kopp kaffe efter mässan på söndagarna. Att möta andra, att dela upplevelsen av gudstjänsten eller att bara prata om väder och vind ger en gemenskap som kan vara oändligt viktig. Den gemenskapen vill församlingen bidra till och vi behöver bli fler som hjälps åt med detta. Uppdraget innebär att brygga kaffe, duka, servera och göra iordning före och efteråt tillsammans med ytterligare en person.

Sopplunch

Varje onsdag under terminerna serveras soppa i församlingshemmet kl 11.45 och här sammanstrålar småbarnsföräldrar från öppna förskolan med daglediga och kyrkans personal. Här behöver vi hjälp med förberedelser, dukning mm och efter soppan med disk.

Fest

Ofta bjuds det till fest i kyrkan och då behöver vi många händer som hjälper till med allt runt omkring, köksförberedelser, dukning, dekorationer, diskning mm. Under festens gång så behövs värdskap både i att ta hand om gästerna, hålla uppsikt över bufféborden och att se till att alla trivs.

Äldreboenden

Vid våra andakter och mässor på äldreboenden behöver vi hjälp vid gudstjänsten, samt att ibland stanna en stund efter gudstjänsten och kanske bjuda på en kopp kaffe. Ibland har vi musikfrågesport.

Internationellt arbete

I vårt arbete försöker vi göra insatser som hjälper människor i andra länder. Via vårt solidaritetsskåp säljer vi rättvisemärkta varor. Vill du sköta försäljningen vid någon gudstjänst? Vill du bidra i våra kampanjer på annat sätt?

Ingen insats är för liten

Vi behöver då och då extra hjälp med olika saker. Kanske stoppa i kuvert vid stora utskick, stryka tvätt, skotta snö när det behövs, kratta löv, rensa rabatter, se över våra odlingslådor... Det kan tyckas vara små uppgifter, men de är guld värda!

Är du intresserad av att hjälpa till?

Maria Löfdahl

härlanda församling