Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Ideell medarbetare

Ett viktigt engagemang i stort och smått. Vad vill du hjälpa till med i Härlanda församling?

Det finns många olika sätt att engagera sig i kyrkan. Kanske finnas med i gudstjänsten eller göra en social insats? Detta år har förstås mycket satts på vänt, men här nedan kan du se en lista med uppdrag som vanligtvis kan finnas i kyrkan. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor eller egna förslag!

Kyrkvärd

Vi önskar att alla skall få ett öppet och varmt välkomnande till våra gudstjänster. Vill du hjälpa till att ta emot i dörren? Kanske vill du vara delaktig i gudstjänsten på fler sätt?

Konsertvärd

Vid konserter i kyrkan kan det ibland bli extra mycket att göra, t.ex. ta emot och kanske sälja biljetter, dela ut program, hjälpa till att kontrollera att utrymningsvägar går fria, placering av barnavgnar, rullstolar etc.

Kyrkkaffe

Många av våra gudstjänstbesökare uppskattar att samlas över en kopp kaffe efter mässan på söndagarna. Att möta andra, att dela upplevelsen av gudstjänsten eller att bara prata om väder och vind ger en gemenskap som kan vara oändligt viktig. Den gemenskapen vill församlingen bidra till och vi behöver bli fler som hjälps åt med detta. Uppdraget innebär att brygga kaffe, duka, servera och göra iordning före och efteråt tillsammans med ytterligare en person.

Fest

Ofta bjuds det till fest i kyrkan och då behöver vi många händer som hjälper till med allt runt omkring, köksförberedelser, dukning, dekorationer, diskning mm. Under festens gång så behövs värdskap både i att ta hand om gästerna, hålla uppsikt över bufféborden och att se till att alla trivs.

Äldreboenden

Vid våra andakter och mässor på äldreboenden behöver vi hjälp vid gudstjänsten, samt att ibland stanna en stund efter gudstjänsten och kanske bjuda på en kopp kaffe. Ibland har vi musikfrågesport.

Internationellt arbete

I Härlanda församling försöker vi göra insatser som hjälper människor i andra länder, genom försäljning, informationskvällar, marknad m.m.  Vi stöttar bland annat ett barnhem i Bulongwa, Tanzania, Act Svenska kyrkan och Världens barn. Vi har en internationell grupp i församlingen. Välkommen med i gruppen, eller om du vill bidra på annat sätt i våra kampanjer. 

Besökare till Sagåsen, Migrationsverket

Vill du vara med och göra en viktig insats för nya svenskar? Till Migrationsverket åker en grupp volontärer från Härlanda församling. Där möter vi de som vill prata svenska, lära sig mer om landet. Med barnen leker vi eller pysslar. Läs mer om besöksgruppen till Migrationsverket.

Ingen insats är för liten

Vi behöver då och då extra hjälp med olika saker. Kanske stoppa i kuvert vid stora utskick, stryka tvätt, skotta snö när det behövs, kratta löv, rensa rabatter, se över våra odlingslådor... Det kan tyckas vara små uppgifter, men de är guld värda!

 

Två händer med färgstänk på möts.

Vill du göra en viktig insats och möta flyktingar?

Vi besöker Migrationsverkets boende på lördagar varannan vecka. Vi kan gärna bli fler volontärer - vill du göra en insats?