Foto: Emilia Lindstrand-IKON

Vuxen i Härlanda

Möjlighet till samtal och möten - och gemenskap som värmer inuti. Välkommen till Härlanda församling.

Stillhet och fördjupning:

Närbild på två händer som sträcks upp mot himlen.

Samtalsgrupp Tro och liv

Längtar du efter att få mer kunskap och samtala om kristen tro? Välkommen till en samtalsgrupp i Härlanda där vi tillsammans har möjlighet att upptäcka, fördjupa och fundera kring vad kristen tro är.

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Välkommen till djupmeditation i Härlanda kyrka.

En hand sträcker sig ut mot soluppgången.

Lectio Divina

Bibelläsning, bön och samtal och inledande vardagsmässa. Onsdagar kl 18.30-20.00 i Härlanda kyrka.

Vuxenkonfirmation

Vill du bli döpt och/eller konfirmerad – som vuxen? Är du kanske redan både döpt och konfirmerad, men skulle vilja fördjupa dina kunskaper? Längtar du efter att få reflektera runt kristen tro och tradition, som vuxen, utifrån dina egna erfarenheter och förutsättningar? Välkommen till samtal om tro och liv, enskilt eller i grupp! Info: Eva Gripenby

Gemenskap och engagemang

En skål med potatissoppa, med servett, sked och några potatisar bredvid.

Sopplunch i Härlanda

Soppa med tillbehör och gemenskap kring borden. Onsdagar kl 11.45 i Härlanda församlingshem. Stanna gärna kvar och sjung med i Sångkuren efteråt.

En gitarr i en fåtölj.

Sångkuren

Allsång, musik med gitarrist Peter Johansson. Härlanda församlingshem, Vidkärrssalongen, onsdagar kl 12.45. Kom gärna tidigt och var med på sopplunchen!

En rad av böcker fotade underifrån så att bara sidorna syns.

Livsviktig läsning

Vill du läsa en bok och samtala med andra om den utifrån existentiella teman? Välkommen med! Vi bestämmer böcker och datum för samtal utifrån deltagarna. Intresserad? Kontakta diakon Maria 0705-648030 maria.lofdahl@svenskakyrkan.se

Härlandakretsen

Sykretsen där vi handarbetar för välgörande ändamål, har en andakt och fikar tillsammans. En viktig pusselbit i församlingens engagemang för internationell solidaritet. Inga särskilda kunskaper krävs. Välkommen med! Måndagar ojämna veckor klockan 13-15. Info: Maria Löfdahl.

Ideell medarbetare i Härlanda

Ett viktigt engagemang i stort och smått. Vad vill du hjälpa till med i Härlanda församling?

En flicka står med en säck bland sopor.

Internationellt engagemang

Mänskligheten lever under samma himmel. Alla har rätt till ett värdigt liv. I Härlanda församling finns den internationella gruppen som vill bidra till ett bredare perspektiv.

Logotyp Frivilligcentralen Knuten: Härlanda kyrka i bakgrunden och i förgrunden en solros.

Frivilligcentralen Knuten

På Råstensgatan 4 hittar du Frivilligcentralen Knuten - en öppen mötesplats för alla i hjärtat av Kålltorp.

Samtal och stöd

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Stöd i sorgen

Du är inte ensam i sorgen. I kyrkan finns stöd som hjälper dig att leva vidare. Örgryte pastorat bjuder in till flera olika sorgegrupper.

En pappa bär på två barn, ett äldre barn går framför.

ABC Föräldraträffar

Vill du få inspiration och stöd i ditt föräldraskap? Härlanda församling samarbetar med Socialförvaltningen Centrum i föräldraträffar där du får ta del av aktuell forskning och samtala och dela erfarenheter.

Samtal och stöd - Härlanda

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.