Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Fördjupa dig

Söker du efter stillhet och fördjupning? Längtar du efter att samtala på djupet? Är du nyfiken på kristen tro? Välkommen du som funderar, tvivlar, hoppas och tror!

För dig som söker stillhet och fördjupning

Stilla dag i Pauli

Välkommen till en Stilla dag med mässa, stillhet, meditation, fördjupning och möjlighet till personliga samtal i Sankt Pauli kyrka lördag 10 september.

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Välkommen till djupmeditation i Härlanda kyrka.

En hand håller ett litet löv upp mot höstsolen.

Endagsretreat 22/10

Välkommen att delta i en tyst och stilla dag i Härlanda församling. Rubriken för dagen är "Ge mig en tro som föder livsmod och hopp".

En grupp människor vandrar längs en stig genom skogen.

Pilgrimsvandring 30/10

Välkommen att pilgrimsvandra i höstens tid tillsammans med Härlanda och Örgryte församlingar. Vi vandrar i Bokedalens naturreservat i Jonsered.

För dig som är nyfiken på kristen tro

UTFORSKA MER Livet. Tro. Mening

Alpha är en kurs där vi utforskar den kristna tron. En ny kurs börjar måndagen den 5 september i Björkekärrs kyrka!

Alpha - utforska livets vägar

Vill du, under trevliga och avslappnade former, få ökad inblick och förståelse för det grundläggande i kristen tro? Vill du kunna ifrågasätta, samtala och diskutera detta med andra? I höst inbjuder Sankt Pauli församling dig till Alphakurs.

Närbild på två händer som sträcks upp mot himlen.

Tro och liv - samtal hösten 2022

LÄNGTAR du efter att få mer kunskap och samtala om kristen tro? Välkommen till en samtalsgrupp i Härlanda där vi tillsammans har möjlighet att upptäcka, fördjupa och fundera kring vad kristen tro är. Det finns platser kvar - anmäl dig nu!

För dig som vill samtala på djupet

Studiegrupper

På torsdagskvällar är det full aktivitet i Örgryte församlingshem. Då träffas studiegrupperna med ett varierat kursutbud och med öppna och tillåtande samtal om tro och liv. Välkommen vem du än är – troende, tvivlande, nyfiken och undrande. Din närvaro gör skillnad!

En rad av böcker fotade underifrån så att bara sidorna syns.

Livsviktig läsning

Vill du läsa en bok och samtala med andra om den utifrån existentiella teman? Välkommen med! Vi bestämmer böcker och datum för samtal utifrån deltagarna. Intresserad? Kontakta diakon Maria 0705-648030 maria.lofdahl@svenskakyrkan.se

En hand sträcker sig ut mot soluppgången.

Lectio Divina

Välkommen att fira mässa med efterföljande bön och samtal i Härlanda kyrka.

Studiekvällar: Markus för alla

Följ med på en spännande vandring genom Markusevangeliet.

Studier, reflexion och fördjupning

Välkommen att fördjupas i Sankt Pauli församling. Bibelstudium, seminarier och studiekvällar är något av det du hittar i höst.

Närbild på ett par runda glasögon som ligger i en bibel.

Breven från Jesu bröder

Hans-Olof Hansson samlar i höst två grupper till bibelsamtal i Örgryte församlingshem.

Bibelstudiegrupp

Är du intresserad och nyfiken på bibelstudier? Kom och testa i Björkekärrs kyrka. Inga förkunskaper behövs!

Med reservation för ändringar!

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.