Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Vigsel i S:t Mikaels kyrka

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken (1 Kor 13:13).

För två personer som älskar varandra och vill leva tillsammans är äktenskapet ett naturligt steg. När ett par gifter sig i kyrkan markerar de sin satsning inför Gud, människor och sig själva. Där kan finnas olika livserfarenheter bakom, men nu tar de ett gemensamt steg mot framtiden och det behöver firas. Denna dag kan bli en av livets höjdpunkter.

S:t Mikaels kyrka
Kyrkan är ljus och öppen och lätt att blomsterpryda. Vi har en blomsterbåge som kan prydas och vaser till varje bänk. Det finns även en brudkrona till utlåning. Kika gärna närmare på S:t Mikaels kyrka här på webben. Vill ni ha fest efteråt går det bra att vara i kyrkans lokaler.

Bokning
Vill ni boka en vigsel i S:t Mikaels kyrka kontaktar ni vår informationsservice på tfn 019-15 45 00. Då bokas kyrkan, musiker och en präst.

Därefter kommer vigselprästen att ta kontakt med er och bestämmer en tid för er att träffas då ni kan gå igenom vigselgudstjänsten tillsammans.

För att få vigas behövs en godkänd hindersprövning. Blankett för hindersprövning kan laddas ner på Skatteverket hemsida. Intyget är giltigt i 4 månader och ska lämnas till prästen.

Kostnad
Att gifta sig i kyrkan kostar inget om minst en av er tillhör Svenska kyrkan och vigseln hålls i Svenska kyrkans ordning.

Läs mer om vigsel på Svenska kyrkans nationella hemsida:

Mikaels församling

Adress:
Hjärstavägen 33
Mikaels församling

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:
(Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Telefon: 019-15 45 00

För kontakt med Mikaels församlingsexpedition ring:
Ulrika Sövig, 019-15 47 47