Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Vigsel och bröllop i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Ska ni gifta er? Grattis! Välkommen att fira ert bröllop i Mosjö, Täby, Edsberg, Hackvad, Tångeråsa eller Kräcklinge kyrka.

Boka tid och kyrka
När ni bestämt er för att gifta er kontaktar ni informationsservice på telefon 019-15 45 00 för att boka dag och kyrka.

Prästen som viger er tar kontakt med er och bokar in en tid för ett samtal inför vigselgudstjänsten. Ni har säkert önskemål om musik och psalmer och kanske vill ni att någon släkting eller vän ska sjunga i kyrkan? Berätta det för prästen vid samtalet så kan ni forma gudstjänsten tillsammans. Vigseln hålls i Svenska kyrkans ordning.

Att gifta sig i Svenska kyrkan är kostnadsfritt om minst en av er är medlem.

Hindersprövning
För att ingå äktenskap behöver man ett hindersprövningsintyg, som beställs hos Skatteverket. Intyget lämnas till prästen före vigseln, vid samtalet. Det får inte vara mer än fyra månader gammalt.

Lokal för bröllopsfesten
Vi har lokaler att hyra för er bröllopsmottagning: Edsbergs församlingshem rymmer ett sällskap om 80 personer, Mosjö församlingshem rymmer 100 personer och i Täbygården kan ni vara ca 100 personer.

Du kan läsa mer om kyrkorna och församlingshemmet i vår vigselfolder!

Kyrkor
Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar har sex kyrkor: Mosjö kyrka, Täby kyrka, Edsbergs kyrka, Hackvads kyrka, Kräcklinge kyrka och Tångeråsa kyrka. Kolla runt och se vilken kyrka som passar er!

Brudkrona att låna
Församlingarna har sex vackra brudkronor du kan låna när du gifter dig i kyrkan. Det är kostnadsfritt. Kolla in foldern med alla brudkronor i Örebro pastorat!

Ta alltså Gud till föredöme, som hans älskade barn. Lev i kärlek, så som Kristus har älskat oss och utlämnat sig själv för vår skull som en offergåva, ett välluktande offer åt Gud.

Ef 5:1-2

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: Edsbergs församling

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar