Paulus brev – Torsdagsmässor i OP

Temapredikningar i torsdagskvällens nattvardsgudstjänst i Örebro Olaus Petri. Torsdagar kl 18.

Varje torsdagskväll kl. 18.00 firar vi mässa i Olaus Petri kyrka. Den här terminen är Paulus brev i utgångspunkten för predikan i våra torsdagsmässor.

• 15 september, Romarbrevet
  • 22 september, Första Korintierbrevet
  • 29 september, Andra Korintierbrevet
  • 6 oktober, Galaterbrevet
  • 13 oktober, Efesierbrevet
  • 20 oktober, Filipperbrevet
  • 27 oktober, Kolosserbrevet
  • 3 november, Första Thessalonikerbrevet
  • 10 november, Andra Thessalonikerbrevet
  • 17 november, Första Timotheosbrevet
  • 24 november, Andra Timotheosbrevet
  • 1 december, Titusbrevet
  • 8 december, Filemonbrevet

Så har vi tagit oss igenom alla Paulus brev och kommit en bit in i adventstiden.

Vill du läsa en utvecklad beskriving av de olika breven kan du ladda ner den här (pdf)

Även torsdagarnas studie- och samtalskvällar kommer att ha tema Paulus, se nedan!

Paulus – omstridd och älskad

Välkommen till en ny omgång av studie- och samtalskvällar i Olaus Petri. Torsdagar kl. 19–20. Om du vill kan du inleda kvällen med att fira mässa i Olaus Petri kyrka kl. 18.00. Terminsstart 6 oktober.

Ungdomsverksamhet i Olaus Petri

Här hittar du info om du är ung och söker gemenskap i Olaus Petri församling. Bland annat Ungdomsgruppens program våren-22.

Gudstjänster i Olaus Petri

Här kan du se dag och tid för veckans fasta gudstjänster i Olaus Petri kyrka, samt kyrkans öppettider.

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (dec -21). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling