Örebro Stadsmissions studentbostäder

Nu har du möjlighet att bo på ett unikt studentboende på Vasastrand 7, mitt i centrala Örebro. Örebro Stadsmission erbjuder både studentrum i korridor och studentlägenheter ett stenkast från slottet med full eller delvis utsikt mot Svartån. Vårt boende är rök-, alkohol- och drogfritt och förutsätter ett intresse för sociala frågor. Välkommen!

Örebro Stadsmissions studentbostäder ligger på Vasastrand 7 och består av både studentrum i korridor och studentlägenheter. Alla rum och lägenheter hyrs ut i befintligt skick. Vi tillämpar intervju och referenstagning samt kräver att våra ordningsregler efterföljs. Vi söker dig som vill engagera dig i Örebro Stadsmissions sociala verksamheter

så här gör du din intresseanmälan!

Du kan fylla i blanketten direkt på skärmen (wordmallen nedan) efter att dokumentet har öppnats, eller så skriver du ut blanketten (pdf-filen nedan) och fyller i för hand.

Du e-postar blanketten till orebro.bostader@svenskakyrkan.se.

BLANKETTER FÖR INTRESSEANMÄLAN

Vem får bo på Örebro Stadsmissions studentboende?

Boendet är riktat till studenter som läser på högre nivå än gymnasienivå. Eftergymnasiala studier på minst halvfart är ett krav för att få bo på boendet.

Tidsperiod

Kontrakt skrivs på 6 månader, from 15 januari, med eventuell möjlighet till förlängning.

• Hyran för rummen ligger på 1500kr–3500kr/mån (inkl. mobilt bredband).
  • Hyran för lägenheterna ligger på 4600–5000kr/mån (inkl. mobilt bredband).

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är en hel kalendermånad för rummen och två hela kalendermånader för lägenheterna.

Storlek på rum och lägenheter

• Vi har 9 rum på 7,8 kvm–15,3 kvm.
  • Vi har 5 lägenheter på 32 kvm–40,3kvm. 4 av lägenheterna har separat sovrum och allrum/kök.

Ritningar över rum och lägenheter

Utrustning i rummen

I både rum och lägenheter finns en enkel grundmöblering.

Utrustning i det gemensamma köket

I det gemensamma köket som tillhör studentkorridoren, finns ett basutbud av porslin och köksredskap samt kyl, frys, spis och mikrovågsugn.

Övriga gemensamma utrymmen

Studentkorridoren har ett gemensamt allrum med enkel möblering av soffa och en mindre matgrupp. Både studentrummen och studentlägenheterna har tillgång till gemensam tvättstuga och bastu i källaren.

Förråd

Det finns inga möjligheter till förrådsutrymme.

Får man bo mer än en i rummen?

Rummen är utformade för att man ska bo en och en. Självklart får man ha gäster, men man får inte bo flera personer i ett rum. Lägenhet med pentry kan vara en möjlighet för ett par att bo i.

Får man hyra ut i andra hand?

Man får inte hyra ut sitt rum/lägenhet i andra hand.

Om Örebro stadsmission

Örebro Stadsmission är en idéburen organisation som verkar för att skapa förändring, utveckling och gemenskap för människor som på olika sätt lever i utsatthet och/eller utanförskap.

Örebro Stadsmission grundades den 30 november 2015 efter ett initiativ och en utredning av Svenska kyrkan i Örebro. I dag utgör 23 församlingar samt privatpersoner medlemsbasen i Örebro Stadsmission. Stadsmissionens medarbetare är anställda och volontärer och verksamheten finansieras av försäljning i våra sociala företag, offentliga medel, och gåvor från föreningar, företag och privatpersoner.

Svenska kyrkans bostäder i Örebro