Foto: Ulla-Carin Ekblom

Fiskekonfa

Fiskekonfa vänder sig till dig som vill ta dig an livets stora frågor tillsammans med andra som gillar att fiska. Många i Bibelns berättelser var faktiskt fiskare! På våra träffar pratar vi om livet, tron – och fiske. I maj 2024 åker vi på en fiskeresa ihop.

Fiskekonfa är lite som vanlig konfa med teoretiska pass, där vi ibland kommer att prata om Gud, kyrkan och bön – och försöker hitta svar på våra gemensamma frågor. Andra pass kommer vi att ägna oss åt just fiske. Kanske att vi är ute och fiskar eller att vi pratar om fiske, metoder och prylar.

Du behöver absolut inte vara fiskeproffs för att vara med i gruppen, men det är bra om du har provat på att fiska förut och tycker om det. Du behöver ha ett eget kastspö och några drag.

Upplägg

Klicka på bilden – så kan du kolla in vad Frank och andra konfirmander från 2022–2023 tyckte om konfatiden. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Fiskekonfa har konfirmandstart 3/9 i Almby kyrka. Vi ses därefter en söndag i månaden kl. 10.00–15.00. Vi pratar om livet, tron, lär oss mer om kyrkans liv och bibeln och vad det kan innebära att leva ett kristet liv. Vi kommer ha ett tätt samarbete med Mediakonfa, som också är en konfagrupp i Almby. I maj 2024 planerar vi att åka på fiskeresa. Ett höstläger på Svenska kyrkans kursgård Solliden kommer vi också hinna med.

Dag: En söndag i månaden
Tid: 10.00–15.00
Plats: Almby kyrka
Konfirmandstart: 3/9 2023 klockan 10.00–15.00 i Almby kyrka. Därefter ses vi en söndag i månaden.
Konfirmation: 26/5 2024 i Almby kyrka
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri. Däremot behöver du ha en egen fiskeutrustning (ett kastspö och några drag).
Antal platser: 20

Har du frågor kontakta: Johan Armö, telefon 019-15 47 46, sms 076-772 03 44 eller e-post johan.armo@svenskakyrkan.se

Träffar

• 3/9 2023 klockan 10.00–15.00 i Almby kyrka. Därefter träff en söndag i månaden.
  • Hösten 2023: Läger på Solliden tillsammans med Mediakonfa.
  • Maj 2024 Fiskeresa.
  • 26/5 2024 Konfirmation i Almby kyrka.
I maj 2024 åker vi på en fiskeresa ihop. Foto: Ulla-Carin Ekblom

Allt om festen "Inte som du tror" i Örebro 26/5

I år arrangeras konfirmandfesten ”Inte som du tror” för elfte gången. Årets huvudartist är Hanna Ferm. Festen vänder sig till både nuvarande konfirmander och till de ungdomar som ska börja åttan i höst. Platsen är S:t Nicolai kyrka.

Vilken konfatyp är du?

Pratglad, sportintresserad, fnissig, gamer, energisk... Det finns ingen ”mall” som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp hos Svenska kyrkan i Örebro. Här kan du träffa några av våra konfirmander och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Välj grupp utifrån tema!

Gaming, sommar, dans, media eller kanske äventyr? Här hittar du våra konfagrupper i Örebro, sorterade efter tema!

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .

E-post: almby.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook