Foto: Ulla-Carin Ekblom

Fiskekonfa

Fiskekonfa vänder sig till dig som vill konfirmera dig och samtidigt gillar att fiska. På våra träffar pratar vi om livet, tron – och fiske. I maj 2023 åker vi på en fiskeresa ihop.

Fiskekonfa är lite som vanlig konfa med teoretiska pass, där vi ibland kommer att prata om Gud, kyrkan och bön – och försöker hitta svar på våra gemensamma frågor. Andra pass kommer vi att ägna oss åt just fiske. Kanske att vi är ute och fiskar eller att vi pratar om fiske, metoder och prylar.

Upplägg

Vår grupp Fiskekonfa i Almby församling vänder sig till dig som vill ta dig an livets stora frågor tillsammans med andra som gillar att fiska. Många i Bibelns berättelser var faktiskt fiskare!

Fiskekonfa har konfirmandstart 11/9 i Almby kyrka. Vi ses därefter en söndag i månaden kl. 10.00–16.00. Vi pratar om livet, tron, lär oss mer om kyrkans liv och bibeln och vad det kan innebära att leva ett kristet liv.

I maj åker vi på fiskeresa till hemlig sjö med sportfiskebutiken Sporting! Foto: Ulla-Carin Ekblom

Vi kommer ha ett tätt samarbete med Mediakonfa, som också är en konfagrupp i Almby.

Vi kommer även att prata fiske. I maj 2023 planerar vi att åka på fiskeresa. Ett höstläger på kursgården Solliden kommer vi också hinna med.

Du behöver absolut inte vara fiskeproffs för att vara med i gruppen, men det är bra om du har provat på att fiska förut och tycker om det. Du behöver ha ett eget kastspö och några drag.

Dag: En söndag i månaden. fr. o. m. 11/9
Tid: 10.00–15.00
Plats: Almby kyrka
Konfirmandstart: 11/9 kl 10.00–15.00 i Almby kyrka. Därefter ses vi en söndag i månaden.
Konfirmation: 4/6 2023 i Almby kyrka
Ev. kostnad: Nej, gruppen är kostnadsfri. Däremot behöver du ha en egen fiskeutrustning.
Antal platser:
Sista anmälningsdag:
Har du frågor kontakta: Johan Armö, telefon 019-15 47 46, sms 076-772 03 44 eller e-post johan.armo@svenskakyrkan.se

Träffar

• 11/9 2022 Konfirmandstart kl. 10.00–16.00, gemensamt med Mediakonfa, därefter träff en söndag i månaden
  •  30/9–2/10 2022 Läger på Solliden tillsammans med Mediakonfa
  • Maj 2023 Fiskeresa
  • 4/6 2023 Konfirmation i Almby kyrka
Anmäl dig här!

Flera konfafester runt om i Örebro fredag 26/8 – välj en och kom!

Nyfiken på konfa hösten 2022? Fredagen den 26 augusti bjuder vi in till konfahäng på flera olika platser runt om i Örebro. Välj en kyrka eller konfagrupp som du är nyfiken på och gå dit!

Vilken konfatyp är du?

Skrattglad, pratig, lugn, busig, sprallig, sportgalen, musikintresserad... Det finns ingen "mall" som du måste passa in i för att börja i en konfagrupp. Träffa några av våra konfirmander i Örebro från 2020–2022 och kolla vad de tänkte innan – och hur det blev. Konfirmation är inte som du tror.

Välj grupp utifrån tema!

Global, läger, hockey, sommar, teckenspråkig eller kanske gamingkonfa? Här hittar du våra konfagrupper sorterade efter tema! Titta runt och se vad som passar dig. Konfirmation är inte som du tror.

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13) .

E-post: almby.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook