Foto: Magnus Aronson/IKON

Livets början och livets slut – ett biskopsbrev om orientering i etiska vägval.

Diskussionscirkel med tre träffar i Örebro Olaus Petri. Torsdagar kl. 19.00–20.30. 4/4, 11/4 samt 18/4.

Etiska frågor om livets början och slut ges många olika svar i vårt samhälle.

Välkommen till en diskussionscirkel i Olaus Petri om det nya biskopsbrevet. Genom en fördjupning i olika dimensioner av kristen människosyn vill biskopsbrevet ge gemensamma redskap för orientering i etiska vägval. Ingen förkunskap krävs, men samtalen bygger på att du läst boken hemma.
Biskopsbrevet finns att låna av Olaus Petri församling, men kan även gratis laddas ner som pdf här på webben.

Tid: Tre torsdagar kl. 19.00–20.30 inklusive paus med enklare fika. 4/4, 11/4, 18/4. (Välkommen på mässa kl. 18 i kyrkan!)
Lokal: Puben, Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D.
Ledare: Carl Sjösvärd Birger. Anmälan krävs, senast 1/4.
Kontakt& anmälan: Carl.SjosvardBirger@svenskakyrkan.se tfn. 019-15 45 34.

Föreläsningar och kurser i Olaus Petri

Samtala tillsammans om din tro! Här hittar du kurser, föreläsningar och bibelstudiegrupper i Olaus Petri församling.

Föreläsningar och kurser

Svenska kyrkan Örebro pastorat har ett stort och brett utbud av studiecirklar, kurser och föreläsningar. Här kan du kolla in allt som är på gång just nu.

Olaus Petri församling

– kyrkan på norr i Örebro!

Olaus Petri församling

Adress:
Olaus Petri kyrkogata 4,

Telefon: Informationsservice 019-15 45 00 Här kan du läsa aktuella öppetider.

E-post: olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Olaus Petri, ring 019-15 46 61.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Länk till: Olaus Petri församling på Facebook
Olaus Petri församling på Instagram
Olaus Petri församlings Youtubekanal

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10 Högmässa.
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Bönegrupper:
Vardagar utom onsdag kl. 8. morgonbön
Måndag kl. 18 bönegrupp för föräldrar
Onsdag kl.10 Hannagruppen

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 25.600 personer (april -22). Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling