Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!/Välkommen till gudstjänst!

Tervetuloa jumalanpalvelukseen Ruotsin kirkossa Örebrossa!/Välkommen till gudstjänst i Örebro i Svenska kyrkan!

tervetuloa jumalanpalvelukseen!

Sunnuntaisin vietetään messua tai jumalanpalvelusta, koska sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Jo yli 100 000 kertaa kristityt ovat sunnuntaina kokoontuneet kohtaamaan toisiaan ja muistelemaan Jeesusta. Vuosisatojen kuluessa pyhäpäivän viettämiseen on kehittynyt oma järjestyksensä ja eri kulttuureihin sopivat tapansa.

Jossain kokoonnutaan sodan tai luonnonkatastrofin keskellä, toisaalla taas upean katedraalin turvallisten muurien suojaan. Kokoontumisten sisältö on kuitenkin kaikkialla maailmassa sama: rukoillaan tärkeiden asioiden puolesta, luetaan Raamattua, saarnataan ja nautitaan ehtoollista, yhteistä ateriaa.

Sunnuntain kokoontumisista kristityt lähtevät arkeen auttamaan ihmisiä, rakentamaan oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja puolustamaan heikkoja ja köyhiä.

www.evl.fi

Välkommen till gudstjänst!

På söndagar firar vi mässa eller gudstjänst för söndag är de kristnas heliga dag. Kristna har samlats redan över 100 000 gånger för att mötas och minnas Jesus. Under århundraden har det utvecklats en gudstjänstordning och ett sätt att fira i olika kulturer som passar dem bäst.

Någonstans samlas man i mitten av kriget eller en naturkatastrof, någonstans firar man i en underbar katedral med sina trygga väggar. Samlingens innehåll är den samma i hela världen: vi ber för viktiga saker, läser Bibel, predikar och firar nattvard, vår gemensamma måltid.

Från söndagens gemensamma stund går man till sin vardag för att hjälpa folk, bygga rättvisare samhälle och stå på de svagas och fattigas sida.

www.evl.fi