Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Pilgrim i Olaus Petri församling

Pilgrimsvandringar med Olaus Petri församling

170429 Pilgrimsvandring runt Dovra sjöar.

Uppdatering: I går – onsdag – provgick jag vår planerade pilgrimsvandring den 29 april runt Dovra sjöar. Dessa sjöar ligger strax utanför samhället Östansjö. Det var strålande solsken och orrarna spelade. På håll hördes en hackspett som bearbetade en torrfura och från kärret mellan två av sjöarna flög två hägrar upp när jag passerade. Hela vandringen är endast 9,5 kilometer men terrängen är periodvis ganska kuperad med stenskravel. Du klarar dig med stadiga låga kängor. På ett ställe behöver man gå över en spång som ligger under 10 cm vatten. Mina kängor räckte precis. Annars kan man ta av sig barfota och vada över just där. Just idag är vi åtta som anmält oss men det finns tid kvar och en del väntar kanske med att anmäla sig tills väderprognosen kommit… Kanske skall just du följa med på denna vandring? Hör av dig i så fall!

Vi vandrar runt Dovra sjöar utanför Hallsberg. Till stor del under tystnad. Samtal och delande av livserfarenheter när vi tar paus. Mässa under bar himmel. "Vi är alla tiggare" lär vara de sista ord Luther uttalade innan han dog. De talar om beroende. Ett vackert ord i rätt sammanhang. Vi låter det inspirera oss i samtal om vår tro och vår plats i det ekologiska systemet.

Franciskus av Assisi talade om människans relation med allt annat levande som en syskonrelation. Detta i motsats till de som se på människan som härskare. För den nuvarande Påven Franciskus är denna tankegång viktig. I encyklikan ”Laudato Sí” ges vi undervisning om ett gott förvaltarskap och människans ansvar i relation till allt annat levande. Under vår pilgrimsvandring runt de vackra Dovra sjöar får vi del av dessa tankar och ges möjlighet att hänföras av naturens skönhet.

När: Lördag 29 april 2017. 08.00 Samling för gemensam avfärd vid
Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2, Örebro.

Vi samåker så berätta om du har bil när du anmäler dig

För frågor och anmälan: Mejla Björn Helgesson eller ring tel. 019-15 46 86

Björn Helgesson

Präst, Örebro pastorat, Olaus Petri församling

Olaus Petri Församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
Örebro Olaus Petri församling

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 21.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling