Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Det här är Almby församling

I våra kyrkor och kapell firas gudstjänster och bedrivs gruppverksamhet för alla åldrar. Det finns också möjlighet till samtal i grupper eller enskilt med en präst eller diakon. Välkommen!

Våra kyrkor och kapell

I stadsdelen Almby ligger den medeltida vitkalkade Almby kyrka omgiven av sin stora kyrkogård. Intill kyrkan ligger Almby församlingshem och nästan granne med kyrkan ligger universitetet där universitetskyrkan bedriver verksamhet. Svenska kyrkan driver också Sankta Katarina studentboende

Den gode herdens kapell hittar man mitt i området Brickebacken och i området Tybble finns Sörbykyrkan som är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen). Sörbykyrkan har flera grupper och öppen verksamhet, för såväl barn och ungdomar som för vuxna, dit du är välkommen.

Gudstjänster

Till våra kyrkor och kapell kan du alltid komma för att fira gudstjänst. Vi firar högmässa varje söndag i tre av våra kyrkor, och det finns också andra former av gudstjänster under veckan. Här kan du också låta döpa dig eller ditt barn, ha vigsel, konfirmeras eller hålla begravning. Informationsservice kan svara på frågor om detta.

Barnen i kyrkan

För de riktigt små barnen finns öppen förskola och baby- och småbarnsrytmik. För de lite äldre barnen kanske söndagsskola passar bättre. För sångglada barn finns också körerna Minivox och Vox Florens i Almby.

Ungdomarna i kyrkan

Ungdomar är välkomna till gemenskap och tro i konfirmandgrupp och ungdomsgrupp. För dig som tycker om att sjunga finns ungdomskören Vox Angelica eller Almby ungas vokalensemble.

De vuxna i kyrkan

För vuxna finns grupper för andlig fördjupning och kristen gemenskap. I Den gode herdens kapell finns Pilgrimsgruppen,  Stick- och syhjälpen och Öppet hus. I Almby församlingshem träffas Internationella gruppen och Almby kyrkliga syförening. Tycker du om musik och att sjunga i kör finns vuxenkörerna Vox Alma och Seniorkören i Almby. I Den gode herdens kapell finns också en sånggrupp.

Gemenskap för alla

Här ordnas några gånger per termin också träffar med gemenskap för alla åldrar, basarer, föredrag och församlingsafton med olika teman. I kyrkan hålls musikgudstjänster och konserter. På sommaren finns café och sommarfester.

Vill du vara MED och hjälpa till?

Du som vill engagera dig ideellt är välkommen att kontakta oss via länken. Du kan också ta kontakt direkt med någon av de anställda i församlingen. Det finns många olika uppgifter där du behövs och du väljer själv hur mycket och med vad du vill engagera dig. Kanske vill du ordna med kyrkkaffet tillsammans med gruppen Kaffebönorna eller hjälpa till med insamlingar till behövande? Kanske vill du vara ideell medhjälpare i någon verksamhet?

Någon att samtala med

Församlingens präster och diakoner finns för samtal när du behöver råd och stöd eller vill tala enskilt med någon. Du hittar deras kontaktuppgifter här nedan i kontaktlistan över alla medarbetare i Almby församling, eller ring Informationsservice 019-15 45 00 så hjälper de dig få kontakt.

Almby församling

Adress:
Almbyvägen 4,

(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)

E-post: Almby församling

För direktkontakt med församlingsexpeditionen i Almby: Ring telefon 019-15 46 77

Kontaktlista med alla medarbetare i Almby församling

Till Almby församling på Facebook

Församlingens kyrkor: