Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Örebro pastorat

I samband med årsskiftet 2013/2014 bildade våra åtta församlingar Örebro pastorat. Här kan du läsa mer om våra församlingar, vårt uppdrag och vår organisation.

Ett pastorat. Åtta unika församlingar. Vårt uppdrag: att göra gott.

Örebro pastorat består av åtta unika församlingar. Men framför allt består vi av människor – anställda och ideella – som brinner för att göra skillnad, i både stort och smått. Du möter några av dem här på webben. Till exempel diakonen som fick ett telefonsamtal från en man som ville tacka för att han fått sin fru tillbaka. Eller vaktmästaren som satt två timmar i kyrkan tillsammans med en ung tjej som behövde hjälp och tröst. För vårt uppdrag är att göra gott.

Åtta församlingar tillsammans

Örebro pastorat är åtta församlingar tillsammans. Du hittar vår vision och programförklaring i pastoratets identitetsdokument – vår församlingsinstruktion.

Kyrkofullmäktige och kyrkoråd – rösta i kyrkovalet!

Kyrkofullmäktige är högsta beslutande organ i Örebro pastorat. Ledamöterna utses i kyrkoval vart fjärde år. Nästa kyrkoval är den 17 september 2017. Kyrkofullmäktiges beredande och verkställande organ är kyrkorådet i Örebro pastorat.