Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Örebro pastorat

Örebro pastorat bildades 1 januari 2014. Här kan du läsa mer om våra åtta församlingar, vårt uppdrag och vår organisation.

Ett pastorat. Åtta unika församlingar. Vårt uppdrag: att göra gott.

Örebro pastorat består av åtta unika församlingar. Men framför allt består vi av människor – anställda och ideella – som brinner för att göra skillnad, i både stort och smått. Du möter några av dem här på webben. Till exempel diakonen som fick ett telefonsamtal från en man som ville tacka för att han fått sin fru tillbaka. Eller vaktmästaren som satt två timmar i kyrkan tillsammans med en ung tjej som behövde hjälp och tröst. För vårt uppdrag är att göra gott.

Åtta församlingar tillsammans

Örebro pastorat är åtta församlingar tillsammans. Du hittar vår vision och programförklaring i pastoratets identitetsdokument – vår församlingsinstruktion.

Kyrkofullmäktige och kyrkoråd – rösta i kyrkovalet!

Kyrkofullmäktige är högsta beslutande organ i Örebro pastorat. Ledamöterna utses i kyrkoval vart fjärde år. Det har vi nu, valdes 17 september 2017. Nästa kyrkoval är 2021. Kyrkofullmäktiges beredande och verkställande organ är kyrkorådet i Örebro pastorat.