Other languages with Google Translate

Världsberömda gosskören The Choir of St John's College sjunger i Örebro 5 april

The Choir of St John’s College, Cambridge är känd över hela världen och har över 90 skivinspelningar bakom sig. I april gör kören ett unikt gästspel i Sverige. "Det blir bara tre konserter i Sverige och en av dem är i Olaus Petri kyrka i Örebro. Vi är helt begeistrade" säger Mats Bertilsson, organist i Olaus Petri församling.

Det är sällsynt att The Choir of St John’s College från Cambridge ger sig ut på turné, enligt Mats Bertilsson.

– En turné tar ju alltid tid i anspråk och körens huvudsakliga uppgift är att sjunga i de dagliga gudstjänsterna i College Chapel i Cambridge. Därför är resan till Sverige en unik händelse i sig och kören ger tre exklusiva framträdanden – i Västerås domkyrka, i Storkyrkan i Stockholm och i Olaus Petri kyrka i Örebro, där kören framträder fredagen den 5 april klockan 18. Det är helt fantastiskt. Konserten är en unik möjlighet att få uppleva en gosskör av absolut högsta nivå, på hemmaplan.

Den gosskörstradition som vuxit fram i Englands universitet och katedraler saknar motstycke i musikvärlden. Pojkarna sätts i sångträning från så låg ålder som sex år och i kören sjunger de tillsammans med de tonårskorister som passerat målbrottet samt vuxna män som sjunger de lägre stämmorna.

Biljettsläpp 26 januari – och afternoon tea!

– Extra roligt är att vi, tillsammans med Abbe Kurt och Walvet Bar & Matsal, kan erbjuda möjligheten att inleda konserten med engelskt afternoon tea, säger Mats Bertilsson. Det blir en engelsk totalupplevelse kan man säga. Först afternoon tea på fredagseftermiddagen och därefter en engelsk gosskör av absolut toppklass klockan 18 – bättre än så blir det inte.

Olaus Petri församling har en egen gosskör – Olaus Petri Gosskör – och församlingens vokalensemble Olaus Petri Vocalis har sjungit evensong både i St Paul’s Cathedral och i Westminster Abbey i London.

• Numrerade sittplatsbiljetter till konserten i Olaus Petri kyrka den 5 april släpps lördag 26 januari kl 11 och köps enkelt digitalt direkt via Ticketmaster.
    Biljetter ”över disk” köps via biljettkassan i Örebro konserthus, som har öppet måndagar och onsdagar kl 10.00–13.00. Utöver detta, är biljettkassan i foajén alltid öppen när det är konsert i konserthuset (kassan öppnar ca 1 h innan konsert).
  • Platser till engelskt afternoon tea släpps också lördag 26 januari och bokas direkt hos Walvet Bar & Matsal på Storgatan 23, tfn 019-13 80 00. Pris: 225 kr/person (begränsat antal platser, först till kvarn). Walvet Bar & Matsal serverar afternoon tea från kl 15.30 på konsertdagen.

Mer information:

Mats Bertilsson

Musik, Organist, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

olaus petri församling

Olaus Petri församling
Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Veckomässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor knappt 23.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling