Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Välkommen in i värmen

Oavsett vem du är och hur ditt liv ser ut i jul, så finns det plats hos oss. Ta en paus, sätt dig ner och andas ut. Stjärnans strålglans överbrygger alla gränser – och du är välkommen in i värmen.

Tiden i advent och jul kan uppfattas som alldeles underbar. Eller som en tid av högt tempo, pressad ekonomi och skruvade förväntningar. Men där ljuset är, där är det jul som kören brukar sjunga. Där ljuset är, där det goda finns, där vi ser och bryr oss om varandra. Man behöver inte ha köpt 30 julklappar, julpysslat dygnet runt hela december och ingå i en klassisk kärnfamilj för att det ska vara jul. 

Gränslös kärlek och en stjärna med tio olika språk

Varken julen eller Guds kärlek känner heller till några gränser. På vår julstjärna hälsar vi därför örebroarna välkomna in i värmen på tio olika språk: arabiska, armeniska, finska, engelska, italienska, romani, spanska, pashtu, tigrinja och tyska. För att, i en kall tid, påminna varandra om att vi är ett. 

våra ljuspunkter, för din och andras skull

Vi gör vad vi kan för att sprida ljus, i Örebro och på andra håll i världen. Ett exempel är vårt gemensamma julfirande på julafton i Örebro för att ingen ska behöva fira jul ensam. Ett annat är vår stora julinsamling En flicka är född, våra avstressande kyrkorum, julkonserter och både storslagna och fridfulla gudstjänster. Du hittar massor av ljus i kalendern och på julwebbsidorna från våra olika församlingar längre ner på sidan. Välkommen in i värmen. Som du är.

Här nedan hittar du mer information om vad som händer hos oss i advent och jul, fördelad på våra olika församlingar/kyrkor