Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro söker diakon till Längbro församling

Är du en orädd diakon som vill utveckla sociala nätverk, bryta ny mark och utveckla grön diakoni? Då kan Längbro församling i Örebro pastorat vara din nya arbetsplats. Välkommen med din ansökan!

Svenska kyrkan Örebro pastorat består av åtta församlingar i Örebro och Lekebergs kommuner med ett gemensamt uppdrag: Att göra gott!

I Örebro pastorat är anställda, förtroendevalda, ideella och många andra engagerade i att gestalta Svenska kyrkans tro och liv och bygga kyrkans framtid. Vi för dialog och utvecklar gemenskap över olika typer av gränser – däribland samfunds- och religionsgränser – och mellan olika människor och grupper.

Om tjänsten

I Längbro finns ett arbetslag på 18 personer som drivs av församlingens vision ”Sedd av människan – älskad av Gud”. Vi erbjuder dig en plats och ett sammanhang för att utveckla och uttrycka diakonin på nya och spännande sätt. Vi är diplomerade som Kyrka för Fairtrade och vill vidareutveckla och intensifiera vårt arbete i klimat- och hållbarhetsfrågor.

Om dig som söker

Vi söker dig som:

• vill utveckla sociala nätverk i vårt närområde.
  • är orädd inför att bryta ny mark.
  • vill att grön diakoni, klimatfrågor och hållbarhet ska vara en del av ditt jobb.
  • längtar efter att delta i vårt gudstjänst- och andaktsliv.
  • har erfarenhet av att leda retreater.

OM arbetsplatsen

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Det finns två diakonitjänster i församlingen som kompletterar varandra och du har stora möjligheter att påverka ditt arbete med dina egna idéer och erfarenheter.

Tillträde 1 augusti 2020.

Vill du veta mer?

På webben kan du läsa mer om Längbro församling. Kontaktperson:

• Församlingsherde Sonya Wallentin, telefon 019-15 47 81.

Ansök senast 9 mars

Intervjuer sker i församlingen 13 mars och i domkapitlet 23 mars. Ansökan till tjänsten görs senast 9 mars genom att du klickar på länken här nedan. Vi behandlar endast ansökningar som skickas via den här länken.

> Läs mer om tjänsten och skicka in din ansökan

Sonya Wallentin

Präst, Församlingsherde, Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar, Örebro pastorat