Foto: Ulla-Carin Ekblom

Sommaren 2024 på Solliden: Hela programmet!

Nyhet Publicerad Ändrad

Sommarcafé med fredsutställning. Musikkvällar. Bad, lek och skön avkoppling. Det finns mycket att göra och uppleva på Svenska kyrkans kursgård Solliden, 15 minuter norr om Örebro. Här hittar du hela utbudet och våra öppettider!

Här nedan hittar du hela programmet på Solliden i sommar (till och med 4 augusti). Solliden är öppet tisdag-söndag mellan klockan 11 och 18. På torsdagkvällar har vi öppet till 21. På måndagar har vi stängt. Aktivteterna är en del av Svenska kyrkans stora sommarsatsning i Örebro 2024.

Sollidens startsida hittar du allt om konferens, läger, fest och bröllop på Solliden. Hösten 2024 arrangerar församlingarna i Svenska kyrkan Örebro pastorat flera tysta, stillsamma retreater på Solliden.

Sommarcafé och fredsutställning på Solliden 2 juli–4 augusti 2024

Fika, lunch, glass – och badplats. Välkommen till Svenska kyrkans kursgård Solliden och vårt populära sommarcafé. Du hittar oss 13 km norr om Örebro, vid sjön Lången.

Musikkvällar på Sollidens sommarcafé: Underhållning med mat och musik

Välkommen till Svenska kyrkans kursgård Solliden och vårt populära sommarcafé. Kvällsöppet med mat och musikunderhållning klockan 18–21 torsdagarna 4, 11, 18 och 25 juli samt 1 augusti. Fri entré.

Se utställningen ”Broderi för fred” på Sollidens sommarcafé 2 juli–4 augusti

Se fredutställningen ”Broderi för fred” på Svenskan kyrkans kursgård sommaren 2024, i samband med Sollidens sommarcafé. Fredspyssel för barn. Vernissage 30 juni.

Sjön Lången syns i bakgrunden av en vit paviljong.

Fira gudstjänst i gröngräset på Solliden 14 juli och 21 juli

Sommaren 2024 firar vi gudstjänst med nattvard vid Svenska kyrkans kursgård Solliden, utomhus vid sjön Långens strand. Passa på att fika på Sollidens sommarcafé, bada och besök utställningen Brodera för fred.

Hitta till Solliden

Solliden ligger vackert vid sjön Lången, 13 km norr om Örebro. Adress: Långbyn 217, Örebro. Kollektivtrafik till Solliden: Länstrafikens buss 300, 401 och 490 (hållplats Katrinelundsvägen) trafikerar ca 700 meter från Sollidens kursgård. Även möjligt att stiga av och på vid hållplats Seltorp. Cykelleden Lången runt passerar vid Solliden.

Du kanske också är intresserad av:

Kurs- och konferensgården Solliden ligger vackert vid sjön Långens strand.

Solliden

Varmt välkommen till Solliden, bara 13 km från centrala Örebro. Svenska kyrkan i Örebro äger och driver en gård för läger, kurser och konferenser som har ett underbart läge vid sjön Långens strand. Du når oss på telefon 019-15 45 35.

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

Medmänsklighet tar inte semester – välkommen till Svenska kyrkan i Örebro i sommar

Kyrkan är öppen. Vi finns här för dig. Vi fyller din sommartid med möjlighet till möten och upplevelser. Och du kan alltid fika för liten peng. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.