Other languages with Google Translate

Kolla in sommarnumret av ”Örebro – Mitt i livet”

Trygghet tillsammans. Det är temat för sommarnumret av ”Örebro – Mitt i livet” där du möter hockeykonfirmanden Herman Ekblom och förstasopranerna i Olaus Petri Vocalis, Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom. Trevlig läsning!

Fredagen den 14 juni delas årets andra nummer av ”Örebro – Mitt i livet” ut till hushållen i Örebro pastorat. Du kan också läsa tidningen här på webben.

Förstasopraner på prestigeturné

För två år sedan fick Olaus Petri Vocalis prestigeuppdraget att sjunga evensong i Westminster Abbey och St Paul’s Cathedral i London – och i sommar väntar en ny turné för kören. Du hittar hela turnéplanen på webben och på sidorna 4–7 i tidningen möter du förstasopranerna Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom som sjungit sig igenom livets skeenden sida vid sida – i 20 år.

kulturarv i världsklass

En kyrka är som en levande skattkammare att stiga in i, förundras över och beröras av. Experterna Raoul Hjärtström och Christopher O'Regan berättar varför kyrkorna är ett viktigt kulturarv som behöver vårdas. Läs mer på sidorna 8–11 i tidningen.

Konfa är inte som du tror

”Man lär sig mer om kristendomen, träffar nya vänner och får minnen för livet”. Intresset för konfirmation är fortsatt stort bland ungdomar i Örebro. Inga konstigheter om du frågar hockeykonfirmanden Herman Ekblom, som du möter på sida 3 i tidningen.

SOMMARÖPPET TACK VARE VÅRA MEDLEMMAR!

I kalendern på sida 15 i tidningen hittar du ett axplock av allt som är på gång i våra åtta församlingar vecka 24–33. På webben hittar du allt som händer hos oss i sommar.

NYFIKEN? KLICKA PÅ TIDNINGENS FRAMSIDA SÅ KAN DU LÄSA TIDNINGEN DIGITALT

Klicka på bilden så kan du läsa hela tidningen digitalt. Bild: Ulla-Carin Ekblom Bild: Ulla-Carin Ekblom

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Cecilia Andersson, Andreas Axinge, Therese Blixt, Jenny Holmberg, Lisbet Kjellin, Helena Larsson, Eva von Walter och Pär Westling.

Du når oss på telefon 019-15 45 21 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till jenny.m.holmberg@svenskakyrkan.se.

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.