Foto: Ulla-Carin Ekblom

Sommargudstjänst på Solliden 21/7

Nyhet Publicerad

Välkommen till friluftsgudstjänst söndag 21 juli kl 16 på kursgården Solliden strax norr om Örebro. Almby församling ordnar buss till och från Solliden.

Välkommen till friluftsgudstjänst söndag 21 juli kl 16 på kursgården Solliden vid sjön Lången, strax norr om Örebro. Gudstjänsten firas med Almby församling.

Gudstjänsten är vid fint väder utomhus, men vid ostadigt väder är vi inne i Sollidens kapell.

Efter gudstjänsten finns fika att köpa på Sollidens sommarcafé.

Buss till och från Solliden (ca 30-40 min resväg):

Från Brickebackens vårdcentral kl 14.30

Från Almby församlingshem kl 14.40.

Återresa:

Från Solliden kl 18.00.

Bussresan kostar 20 kr per person. Det är ingen anmälan till bussen, men antalet platser är begränsade.

Almby församling

Almby församling i sydöstra Örebro består av gudstjänstgemenskaperna i Almby kyrka, Sörbykyrkan, Den gode herdens kapell och Universitetskyrkan. Här kan du läsa mer om verksamhet och gudstjänster.

Sommar i Almby församling

Välkommen till bussutflykter, gudstjänster, sommarcafé och konserter sommaren 2023!

Grön bild med snirkliga teckningar som signalerar sommar. Glass, fotboll, spade, människor som dansar, noter.

Medmänsklighet tar inte semester – välkommen till Svenska kyrkan i Örebro i sommar

Kyrkan är öppen. Vi finns här för dig. Vi fyller din sommartid med möjlighet till möten och upplevelser. Och du kan alltid fika för liten peng. Här hittar du allt som är på gång i sommar hos Svenska kyrkan i Örebro – och vi kan göra det tack vare våra medlemmar.

Kurs- och konferensgården Solliden ligger vackert vid sjön Långens strand.

Solliden

Varmt välkommen till Solliden, bara 13 km från centrala Örebro. Svenska kyrkan i Örebro äger och driver en gård för läger, kurser och konferenser som har ett underbart läge vid sjön Långens strand. Du når oss på telefon 019-15 45 35.