Svenska kyrkan en del av liveplattformen See Us Live

Svenska kyrkan i Örebro är en av flera aktörer som gått samman för att gynna stadens artister under coronakrisen. Samarbetet har resulterat i den digitala liveplattformen See Us Live där Örebroartisters konserter livesänds i flera kanaler.

Bakom See Us Live står Creative House och Kulturaktiebolaget. Svenska kyrkan, Örebro kommun/Örebrokompaniet, Region Örebro län, City Örebro, Örebro konserthus/Svenska kammarorkestern och Nerikes Allehanda är samarbetspartners.

Karl Magnus Jansson: ”Fantastiskt initiativ”

En av de musiker som ger livestreamade konserter är Svenska kyrkans Karl Magnus Jansson, kyrkomusiker i S:t Nicolai kyrka.

– För Svenska kyrkan var det självklart att gå med som partner. Vi vill vara med och stötta Örebros frilansande musiker, många har det ju otroligt tufft under coronakrisen.

– Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ som visar att det finns ett enormt driv i musikstaden Örebro. Med kort startsträcka har flera aktörer gått samman och lyckats göra det här tillsammans, det är häftigt, säger Karl Magnus Jansson.

swish-gåva till välgörenhet

Livekonserterna är kostndsfria men som publik får man gärna Swisha en gåva. See Us Live har som princip att dela swishintäkterna från konserten lika mellan artisten och produktionen.

Vid de konserter som Svenska kyrkan Nikolai församling ordnar skänks artistens del i stället vidare till Act Svenska kyrkans globala arbete mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Tack för din gåva!

Orgelkonsert i S:t Nicolai kyrka 23 maj

”Jag tänker börja med orgelstyckenas orgelstycke – kanske det som alla känner igen redan på de tre första tonerna: Toccata och fuga d-moll (BWV 565) av Johann Sebastian Bach!” Upplev Karl Magnus Janssons maffiga orgelkonsert i klippet här under.

Spelas inte klippet? Du kan se hela konserten på Youtube.

Nationaldagskonsert i S:t Nicolai kyrka 6 juni

Svensk folkmusik, nationalromantik och poesi! På Sveriges nationaldag, lördagen den 6 juni klockan 10.30 livesände Svenska kyrkan en nationaldagskonsert från S:t Nicolai kyrka i Örebro. Medverkande: Karl Magnus Jansson, organist i Svenska kyrkan och Olof Ericsson, riksspelman, violinist i Svenska kammarorkestern. Prästen Sara Nässelqvist talade. Upplev nationaldagskonserten i klippet här under.

Spelas inte klippet? Du kan se hela konserten på Youtube.

Karl Magnus Jansson

Musik, Organist, Nikolai församling, Örebro pastorat