Tångeråsa kyrka i vinterskrud
Foto: Maria Cederlind

Nyårsafton kl 18: Särskild klockringning i landets domkyrkor – flera kyrkor i Örebro pastorat stämmer in

Med anledning av pandemin blir det en särskild klockringning i landets domkyrkor på nyårsafton. Klockorna ringer för att hedra dem som dött under detta pandemiår och för att samla tankar och känslor kring det som förenar oss. Flera kyrkor i Örebro pastorat stämmer in i denna symbolhandling.

På ärkebiskop Antje Jackeléns initiativ ringer landets domkyrkor på nyårsafton mellan kl. 18.00 och 18.10 för att, som ärkebiskopen skriver, ” minnas dem som lämnat oss under året som gått, och för att samla våra tankar och känslor kring det som förenar oss som människor”. Här kan du läsa mer om den nationella klockringningen.

Flera kyrkor i Örebro pastorat stämmer in i denna symbolhandling:

Almby, Edsbergs, Hackvad, Kräcklinge, Tångeråsa, Olaus Petri och S:t Nicolai.

vID FRÅGOR KONTAKTa:

Brita Wennsten