Foto: Royne Mercurio / IKON

Adolfsbergs kyrka arrangerar retreat på Solliden 21-23/4: ”Herren är min herde”

Nyhet Publicerad Ändrad

Den 21-23 april 2023 bjuder Adolfsbergs kyrka in till en retreathelg vid den vackra kursgården Solliden. Temat är "Herren är min herde." Ge plats för dig och tystnaden under en helg i vår.

Varför retreat?

”Följ med mig bort till en öde trakt så att vi får vara ensamma och ni får vila er lite”- så sa Jesus till sina lärjungar. Uppmaningen känns mer aktuell än någonsin i ett samhälle där allt sker med hög hastighet och kommunikationen pågår 24 timmar om dygnet. Att åka på retreat kan vara en hjälp att orientera sig i tillvaron, ett vattenhål som kan föda engagemang och inspiration. Du får tid och utrymme till att lyssna inåt, på din egen inre röst.

21-23 april 2023 på Sollidens kursgård

Retreaten pågår från fredag 21 april kl. 17.00 till söndag 23 april efter lunch.

• Plats: Sollidens kursgård utanför Örebro. Helpension, vegetarisk kost.
  • Kostnad: För deltagare boende i Örebro pastorat och som tillhör Svenska kyrkan: 800 kronor. Övriga deltagare: 3 416 kronor.
  • Retreaten har 17 platser och leds av erfarna retreatledare.
  • Intresseanmälan senast 15/3 2023, med reservation för att det blir fullbokat tidigare.
  • Din intresseanmälan kommer att bekräftas av Adolfsbergs församling och du räknas som anmäld då anmälningsavgiften är betald.

Sollidens kursgård

Svenska kyrkan i Örebro håller sina retreater på kurs- och konferensgården Solliden som ligger vackert belägen vid sjön Långens norra strand, 13 km från centrala Örebro. Solliden är en plats som är väl lämpad för retreater med sitt vackra läge och sin underbara mat - en plats som andas omtanke.

Intresseanmälan till retreat på Solliden 21-23 april 2023

I samband med anmälan behandlar vi dina personuppgifter. Uppgifter om deltagande och ev. specialkost hanteras endast av berörd personal och gallras efter urvalet/ditt deltagande är klart. På svenskakyrkan.se/orebro/gdpr kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter i Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Vi behöver ditt personnummer för att kunna bekräfta ditt medlemskap. Du som bor i någon av församlingarna i Örebro pastorat och är medlem i Svenska kyrkan betalar ett reducerat pris. De åtta församlingar som ingår i Örebro pastorat är: Adolfsberg, Almby, Edsberg, Längbro, Mikael, Mosjö-Täby och Olaus Petri. Fyll i din adress i funktionen "Sök församling" längst ned på sidan för att hitta din församling. Om du har frågor angående medlemskap/församling kan du ringa vår informationsservice på 019-15 45 00.

Bekräftelser och ev. information om retreaten skickas till din e-post. I undantagsfall kan vi behöva få tag på dig via sms eller telefon och därför vill vi att du även lämnar ditt mobilnummer.

Maten är en viktig del av retreaten. För att din vistelse på Solliden ska bli så bra som möjligt behöver vi veta om du är allergisk eller intolerant mot något livsmedel.

Rumsstandarden varierar. Vi planerar övernattningen i hotellrum utifrån antal deltagare och krav på tillgänglighet. Här kan du meddela oss ev. skäl som kan påverka rumsfördelningen.

Munkastigen: Pilgrimsvandring för klimatet 12-14 maj 2023

Med fokus på klimatet erbjuder Svenska kyrkan i Örebro en tredagars pilgrimsvandring på Munkastigen den 12-14 maj 2023. Temat är "Handlingar som skapar hopp".

En kvinna sitter avslappnad i solen på en brygga, med kursgården Solliden i bakgrunden.

Retreat och pilgrim

Söker du också efter lugnet? Längtar du efter egentid? Hos oss hittar du bland annat spa för själen, pilgrimsvandringar och meditation. Var rädd om dig.

En kvinna lutar sig mot ett grönskande träd, i bakgrunden syns kursgården Solliden.

Retreater på Solliden

Retreat innebär att man drar sig undan vardagens brus och engagemang för att i stillhet möta Gud och sig själv. Solliden i Örebro, med sin vackra och lugna miljö är en perfekt plats för retreater.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.

Adolfsbergs församling

Adress:
Adolfsbergs församling
Glomman 127

(informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16. Lunchstängt 12-13).

E-post:
adolfsbergs.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling på Facebook

Bussförbindelser med stadsbuss: Linje 4 går till Adolfsbergs kyrka (Glomman). Sök din resa här

Församlingens kyrka:

Adolfsbergs kyrka