Varje år besöker närmare 1000 personer sommaröppna Tångeråsa kyrka. 2015 håller kyrkan och caféet i Tångeråsagården öppet varje dag kl. 13-17 vecka 28-30.
Foto: Alexander von Sydow

Svenska kyrkan Örebro söker präst till Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

I en av Sveriges mest expansiva städer, Örebro, hittar du de två församlingarna Edsberg och Mosjö-Täby. Nu söker vi en ny präst. Är det du? Välkommen med din ansökan senast 17 maj 2021.

Mosjö-Täby församling består till viss del av landsbygd, men här finns även växande bostadsområden med nyinflyttade familjer. I församlingen finns två kyrkor, Mosjö och Täby. Församlingsverksamheten riktas till stor del mot de många barnfamiljer som bor i församlingen. Edsbergs församling är en utpräglad landsbygdsförsamling och gammal kulturbygd. Församlingen har fyra kyrkor: Kräcklinge, Edsberg, Hackvad och Tångeråsa. Det finns ett starkt engagemang för bygden bland församlingsborna och det finns sockenråd kopplade till kyrkorna.

Vi söker nu en ny präst, kanske är det du?

Om tjänsten

I så fall kommer du få möjlighet att framför allt utveckla vuxenverksamheten och arbetet med ideella i de två församlingarna. Vi är ett arbetslag som präglas av samarbete, där vi hjälper varandra över våra professioner för att verksamheten ska fungera på bästa sätt. Det innebär att du behöver vara flexibel och hjälpa till med det som behövs, samtidigt som du har stora möjligheter att påverka ditt arbete med dina egna idéer och erfarenheter.

Du har förmåga att driva och utveckla verksamheter och du är en person som kan entusiasmera och få andra att växa. Du gillar utåtriktade samhällskontakter och värdesätter och vill vara med och utveckla ett rikt gudstjänstliv, med stor bredd och variation.

Vi söker dig som

• är utbildad präst i Svenska kyrkan
  • har erfarenhet av att utveckla församlingsverksamhet gärna på landsbygd
  • brinner för att hitta nya vägar till fördjupning och ny kunskap
  • är utåtriktad och möter gärna människor i olika sammanhang

Hos oss finns

Hos oss finns två församlingar med ett arbetslag. Förutom komministertjänsten består arbetslaget av en församlingsherde, två musiker, en församlingspedagog, en församlingsassistent, en administratör och tre vaktmästare.

Vi är en del av Örebro pastorat. Här finns goda resurser och ordnad ekonomi. Här ges möjlighet till kompetensutveckling och utbyte över församlingsgränserna. I Örebro pastorat är anställda, förtroendevalda, ideella och många andra engagerade i att gestalta Svenska kyrkans tro och liv och bygga kyrkans framtid.

Mer om tjänsten

Vill du veta mer så svarar nyrekryterade församlingsherden Caroline Edlund, e-post caroline.edlund@svenskakyrkan.se eller telefon 019-15 45 58, gärna på dina frågor.

Sista ansökningsdag är 17 maj. Vi planerar för intervjuer i församlingen den 24 maj. Intervjuer i domkapitlet sker 31 maj. Tillträdesdag 1 september eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Läs mer och ansök senast 17 maj

Caroline Edlund

Mer om Caroline Edlund

Församlingsherde Edsberg och Mosjö-Täby, präst

Här finns en av Sveriges äldsta träkyrkor

Gissa om vi är stolta över berömda Tångeråsa kyrka – en av få bevarade medeltida träkyrkor i Sverige! Varje sommar vallfärdar över 1000 personer till sommarsatsningen här i Tångeråsa. Kolla in filmen där konstvetaren och Tångeråsa-experten Maria Sundström tar oss med på en guidad rundtur.

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar