Här är höstnumret av ”Örebro – Mitt i livet” med tema skattjakt

Upptäck Svenska kyrkans fantastiska brudkronor, jogga mellan olika kyrkor i Kyrkjoggen och lär dig mer om historien bakom en av Örebros äldsta byggnader. Den 4 september utkommer höstnumret av ”Örebro – Mitt i livet”.

Vad eller vem skulle du beskriva som en värdefull skatt? Det kan vara en sak, en plats, en person eller något annat. Kanske är du även en skatt för någon annan. Höstnumret av ”Örebro – Mitt i livet” har skattjakt som tema och låter dig bland annat ta del berättelser om gamla värdefulla föremål och om kulturarvet.

Läs om

• Nyheten Kyrkjoggen: Jogga i grupp med andra, med korta stopp vid olika kyrkor där löparna får lära sig mer om arkitektur, kyrkohistoria och kulturarvet.
  • Bortglömda skatter åter i rampljuset. Så har intresset för brudkronor ökat.
  • Fler vill gå med. Antalet aktiva inträden i Svenska kyrkan ökar i Örebro.
  • Doldisen som är en av Örebros äldsta byggnader. Gammal byggnad med rik historia. Nikolai församlingshem har anor från 1300-talet.
  • Tävla och vinn biobiljetter!
  • Vadå präst på universitetet?

”Örebro – Mitt i livet” landar i brevlådorna fredagen den 4 september men går också att läsa digitalt här på webben. Klicka på tidningens omslag här nedan för att komma till höstnumret.

"Örebro – Mitt i livet" nr 3 2020 Bild: Ulla-Carin Ekblom

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Cecilia Andersson, Anna Anglevåg, Andreas Axinge, Therese Blixt, Jenny Holmberg, Helena Larsson, Sara Nässelqvist och Eva von Walter.

Du når oss på telefon 019-15 45 21 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till jenny.m.holmberg@svenskakyrkan.se.

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.