Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Örebro tillsammans för Musikhjälpen 2018

Sedan 2017 står vi bakom insamlingen "Örebro tillsammans för Musikhjälpen" med bl.a. NA, City Örebro och Örebrokompaniet. Häng gärna med även i år – missa t.ex. inte föreläsningen med Dennis Junge den 13 december.

Alla har rätt att funka olika. Det är temat för Musikhjälpen 2018, som sänds den 10–16 december i Lund. Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. 

Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker.

Örebro på topplistan

2017 lyckades ”Örebro tillsammans för Musikhjälpen” på mycket kort tid få ihop nästan 300 000 kronor. Därmed tog vi oss upp på topplistan över de insamlingsbössor som samlat in mest i Sverige. I år siktar vi ännu högre. Målet är att bli bäst och att Örebro ska vara den insamling som nämns extra mycket under vecka 50 då Musikhjälpen pågår.

Följ gärna Facebook-sidan Örebro Tillsammans för Musikhjälpenså håller du koll på vad som är på gång. 

insamlingsbössan örebro tillsammans för musikhjälpen

Var med i insamlingen Örebro tillsammans för Musikhjälpen – skänk valfritt belopp i vår digitala bössa, och kontakta oss gärna om du vill bidra till insamlingen på annat sätt. Tack!

På gång inom Örebro tillsammans för Musikhjälpen

Örebro tillsammans för musikhjälpen

  • 2018 års initiativtagare till fortsättningen på ”Örebro tillsammans för Musikhjälpen” är Svenska kyrkan, City Örebro, NA, Örebrokompaniet, Kulturaktioebolaget och P4 Örebro.
  • 2017 startade Svenska kyrkan, NA, City Örebro och Musikscen Örebro ”Örebro tillsammans för Musikhjälpen”. Insamlingsresultat: 283 912 kronor till Musikhjälpen.
  • 2016 samlade Svenska kyrkan, NA och Örebro Hockey tillsammans in 420 870 kronor till Musikhjälpen som sändes från Kärlekens torg i Örebro.

Kontaktperson

Anders Lennartsson

Anders Lennartsson

Svenska kyrkan i Örebro

Församlingsherde, Präst, Nikolai församling, Örebro pastorat

Direkt: 019-154609

SMS: 076-772 02 71