Att ta sig ut ur mörkret – här är vårnumret av vår tidning

Mia som bröt sig loss ur en misshandelsrelation. Ungdomarna Kajsa och Bilal har olika religion, men reste till Auschwitz-Birkenaus tillsammans. Vårnumret av "Örebro – Mitt i livet" handlar om det svartaste svarta. Och vägen ut ur mörkret.

Vårnumret av ”Örebro – Mitt i livet” landar i brevlådorna i Örebro pastorat fredagen den 20 mars, men kan läsas på webben redan nu. Det är ett nummer där mörker och ljus samsas sida vid sida. Du möter till exempel Mia Rosengren, som upplevde hur skymningen gradvis sänkte sig över hennes liv. En kväll tog mörket överhanden helt – sambon skallade Mia så att hon svimmade.

En diakon i Svenska kyrkan hjälpte Mia att förstå normalieringsprocessen och att hitta vägen ut – och idag föreläser och bloggar Mia om våld i nära relationer.

Resan till Aushchwitz-Birkenau

Du kan också läsa om ungdomarna Kajsa Ingvarsson och Bilal Nekach, som reste till Aushchwitz-Birkenau tillsammans i höstas. Kajsa är kristen och Bilal är muslim. Bakom resan stod Örebros nätverk för religionsdialog, Tro möter tro, och totalt var det 20 ungdomar som for iväg tillsammans.

65 000 ljus!

I tidningen hittar du också en rad olika ljuspunkter. Ett exempel är alla ljus som kyrkobesökarna tänder i kyrkornas ljusbärare varje år – totalt handlar det om 65 000.

Nyfiken? Klicka på tidningens framsida nedan, så kan du läsa tidningen digitalt.

Bild: Ulla-Carin Ekblom

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Cecilia Andersson, Anna Anglevåg, Andreas Axinge, Therese Blixt, Jenny Holmberg, Helena Larsson, Sara Nässelqvist och Eva von Walter.

Du når oss på telefon 019-15 45 21 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till jenny.m.holmberg@svenskakyrkan.se.

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.