Other languages with Google Translate

I höstnumret: konfirmanden som blev fotbollsproffs

Livet som fotbollsproffs har gett Isaac Kiese Thelin stor erfarenhet av att hantera både framgångar och motgångar. Möt honom i höstnumret av "Örebro – Mitt i livet". Temat är support.

För andra året i rad har ”Örebro – Mitt i livet” nominerats till finalist i den stora kommunikationstävlingen Publishingpriset! Fredagen den 6 september delas årets höstnumret av tidningen ut till hushållen i Örebro pastorat. Du kan också läsa tidningen här på webben.

Fredspristagaren Denis Mukwege återvänder till Örebro

I tidningen kan du läsa om den berömde läkaren Denis Mukwege, grundare av Panzisjukhuset och förra årets fredspristagare. Dr Denis Mukwege kommer till Örebro i oktober för att närvara vid en fredskonferens som hålls under Mänskliga rättighetsdagarna. Förutom konferensen, deltar han bland annat även i en fredskonsert på Hjalmar Bergman-teatern och i en fredsgudstjänst i S:t Nicolai kyrka. Förra gången han medverkade i kyrkan, hösten 2014, blev det kollektrekord. Hur blir det den här gången?

Från Karlslunds IF till landslaget

Som professionell fotbollsspelare har Isaac Kiese Thelin mött mycket support under årens lopp. Men i ”Örebro – Mitt i livet” berättar han framför allt om den support han finner i familjen och i sin tro. 2007 var Isaac Kiese Thelin konfirmand i Längbro församling på väster i Örebro. Nu i september drar flera av höstens grupper igång!

Kajsa Bergqvist och tävling – vinn en lunch för två!

Du kan också lära om hur vi lyfter klimatfrågan i höst, om när höjdshoppsikonen Kajsa Bergvist gästar S:t Nicolai kyrka för att samtal om idrott och HBTQ – och en massa annat. Missa inte tävlingen på sidan 14, du kan vinna lunch för två på Café Nikolai!

NYFIKEN? KLICKA PÅ TIDNINGENS FRAMSIDA här nedan för att LÄSA ”Örebro – Mitt i livet” DIGITALT.

Bild: Ulla-Carin Ekblom

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Cecilia Andersson, Andreas Axinge, Therese Blixt, Jenny Holmberg, Lisbet Kjellin, Helena Larsson, Johanna Sjölin och Eva von Walter.

Du når oss på telefon 019-15 45 21 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till jenny.m.holmberg@svenskakyrkan.se.

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.