Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan på Mänskliga rättighetsdagar i Örebro – hela programmet

Mänskliga rättighetsdagar i Örebro pågår 19–24 oktober 2019. Svenska kyrkan arrangerar bl.a. multikulturell fest, förskolekonsert, HBTQ-café, samtalsträff i Vivalla om föräldraskap och en fredsvandring på temat "Människor som gör skillnad". Kom och var med!

Örebroveckan för mänskliga rättigheter är ett årligt återkommande evenemang som arrangeras av Örebro kommun. Svenska kyrkan arrangerar och medverkar i flera spännande aktiviteter under veckan. Det är fri entré på alla våra egna arrangemang– välkommen!

Dr Denis Mukwege återvänder till Örebro

I år sammanfaller Örebros mänskliga rättighetsdagar med en fredskonferens och besök av Nobelpristagaren dr Denis Mukwege. Förutom fredskonferens blir det även en stor fredskonsert och en avslutande fredsgudstjänst i S:t Nicolai kyrka med insamling till Panzisjukhuset.

• MULTIKULTURELL FEST: ”MAT OCH PRAT FÖR FRED”

Söndag 20/10 kl. 15.00–19.00 (ungefärlig sluttid)
    Multikulturell fest med gäster från olika religiösa grupper.
    Plats: S:t Mikaels kyrka, Hjärstavägen 33, Buss 6 mot Hjärsta Gård.
    Kostnad: 40 kr för maten för vuxna, unga under 18 år gratis.
    Arrangör: Tro möter tro-nätverket, Örebro.
    Anmälan: till Informationsservice, Svenska kyrkan orebro.pastorat@svenskakyrkan.se eller på 019-15 45 00 (uppge allergier eller ev. specialkost). Vid anmälan hanteras dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i Svenska kyrkan Örebro pastorat.
    Kontakt: Ola Frideblad ola.frideblad@svenskakyrkan.se, Khalid Mohammed Khalid@forthepeople.se och Åsa Nausner, tfn 019-154552, asa.nausner@svenskakyrkan.se
  • Förskolekonsert om barns rättigheter

Tisdag 22/10 och onsdag 23/10 kl. 10.00
    Alla barn har samma rättigheter och värde (artikel 2 i barnkonventionen)! Under den här konserten sjunger vi tillsammans sjunger med hjärtat och hela kroppen. Alla barn och deras vuxna är varmt välkomna!
    Plats: S:t Nicolai kyrka
    Arrangör: Svenska kyrkan Nikolai Församling
    Kontakt: Elisabeth Schöllin, 019-15 46 05, elisabeth.schollin@svenskakyrkan.se
  • Program i Vivalla: ”Att vara förälder – glädje och utmaning”

Tisdag 22/10 kl. 17.30–18.15
    Välkommen till ett program där du får möta vuxna som pratar om hur det är att vara förälder idag. Vi lyssnar till varandra och utbyter erfarenheter. Ingen anmälan.
    Plats: Svenska kyrkans lokal Vivalla kyrkcentrum.
    Arrangör: Svenska kyrkan Örebro
    Kontakt: Kajsa Olofsson, tfn 019-15 47 44 eller e-post kajsa.olofsson@svenskakyrkan.se
  • HBTQ-café om situationen för HBTQ-personer i Serbien

Onsdag 23/10 kl. 18.00–20.00
    Sofie Molitor studerar till socionom och valde att göra sin praktik på en HBTQ-organisation i Serbien. Den här kvällen på Svenska kyrkans HBTQ-café berättar hon om sina upplevelser i samband med resan.
    Plats: Nikolai Prästgård, Nikolaig 8
    Arrangör: Svenska kyrkan Örebro
    Kontakt: Universitetsdiakon Anna Forsström, 019-15 47 01, anna.forsstrom@svenskakyrkan.se
  • Fredsvandring ”Männniskor som gör skillnad”

Torsdag 24/10 kl. 18.00–18.45
    Följ med på en inspirerande och vacker fredsvandring med elektriska ljus på temat "Människor som gör skillnad". Vandringen går genom centrala Örebro och tar 45 minuter. Kören Gospel of Joy medverkar. För alla åldrar, ingen föranmälan krävs. Mikrofon och högtalare finns med under vandringen, som även teckenspråkstolkas och blindtolkas.
    Start: 18.00 vid Slottsparken.
    Slut: 18.45 vid Olof Palmes torg där det blir körsång av Gospel of Joy
    Arrangör: Svenska kyrkan Örebro
    Kontakt: Åsa Nausner, 019-15 45 52, asa.nausner@svenskakyrkan.se
  • Fredsgudstjänst i S:t Nicolai kyrka med DR Denis Mukwege

Fredag 25 oktober kl. 19.00
    Stor fredsgudstjänst. Tal av dr Denis Mukwege. Sång och musik med Gunnel och Fred Sjöberg, Karl Magnus Jansson, Marie Spångberg, körer från S:t Nicolai kyrka och Betelkyrkan samt Frälsningsarméns musikkår. Fri entré, kollekt till Panzisjukhuset.