Foto: Pixabay

Örebro pastorat söker kyrkoherde

Är du en teambyggare med strategisk förmåga? Har du en tydlig teologisk profil och inser vikten av att vara kyrkans röst i samhället? Gillar du att leda genom andra? Då kanske det är du som är vår nya kyrkoherde.

Vem är du?

Vi söker en engagerad och målmedveten person med stark drivkraft. Vi önskar att vår kyrkoherde är en andlig ledare med tydlig teologisk profil, som också bidrar till att kyrkan fortsätter vara en naturlig del av samhällslivet i vårt område.

Den vi söker vill vi ska ha gedigna ledarskapserfarenheter. Personen ska ha lätt att skaffa sig en helhetssyn över ett ofta komplext arbetsområde. Vi efterlyser förmåga att kunna stötta, våga utmana och samtidigt vara lyhörd för andras åsikter. Den vi söker ska vara en teambyggare som kan inspirera och motivera andra.

Vilka är vi?

Du kommer till ett sammanhang fullt av engagerade medarbetare och förtroendevalda. Örebro pastorat är ett av de större pastoraten inom Svenska kyrkan med åtta församlingar och cirka 63 000 medlemmar.

Till din hjälp finns kompetenta ledningsfunktioner likväl som välutvecklade specialistfunktioner. Det finns en god administrativ struktur och goda relationer mellan styrning och ledning.

Vi församlingar i Örebro pastorat är en del av den världsvida gemenskapen. Vi stöttar varandra, samordnar verksamheter och tar gemensamt ut riktningen, eftersom vi blir bättre tillsammans.

Sök tjänsten

Läs mer om tjänsten och hur du ansöker.

Sista ansökningsdag

21 oktober 2021. Beslut om tillsättning fattas av kyrkorådet den 21 december 2021.

Har du frågor? Kontakt oss!

Timmy Leijen

Timmy Leijen

Ordförande kyrkorådet

Förtroendevald, Kyrkorådet

Lisa Pettersson Härdne

Lisa Pettersson Härdne

Administrativ chef

Kansliet för Örebro pastorat, Örebro pastorat