Other languages with Google Translate

Mikaels församling söker en vikarierande komminister

Var med och utveckla en levande och lärande kyrka. Mikaels församling vill vara en plats där människor får växa och mogna i kristen tro.

Örebro pastorat innefattar åtta församlingar i Örebro och Lekebergs kommuner. Här är anställda, förtroendevalda, ideella och många andra engagerade i att gestalta svenska kyrkans tro och liv och bygga kyrkans framtid. Vi för dialog och utvecklar gemenskap över samfunds-, religions- och andra gränser mellan människor och grupper.

Inom Mikaels församling möter du en bred kulturell och religiös mångfald. Världen finns på vår tröskel och vi vill som församling verka för att sprida hopp och bidra till att hålla samman vårt närsamhälle. Mikaels församling önskar vara en växtplats för människor med söndagens gudstjänst och kyrkkaffe som självklar utgångspunkt. Här finns tre verksamhetscentrum. St Mikaelskyrkan som är en kyrka från 1983 med ett vackert kyrkorum och stora funktionella ytor för verksamhet. I Vivalla centrum där människor från hela världen lever, hyrs en lokal där gudstjänster firas regelbundet och grupper möts, till exempel ett språkcafé. Hjärsta gård omgiven av en vacker och användbar park ligger nära kyrkan.

Utöver gängse församlingsverksamhet har församlingen också ansvar för en tjänst som finns på Tegelbruket och den sverigefinska verksamheten i Örebro pastorat.

Nu söker vi dig som vill vikariera som präst hos oss. Vi önskar att du;

-är prästvigd

-är glad och trygg i din identitet och i ditt arbete som präst

-tar vara på det goda som sker i församlingen och ser möjligheter till fortsatt utveckling.

-vill bygga relationer i närsamhälle

Vikariatet är på 100 % i 6 månader med möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdag är 12 augusti

Start enligt överenskommelse

Kyrkoherde Ewa Selin svarar på dina frågor. Hon nås på telefon 019-15 46 00.

Läs mer om tjänsten och ansök här

Välkommen med din ansökan!

Ny i örebro?

Örebro ett bra ställe att bo på. Här kan du förverkliga dina idéer och skapa ett liv i en stad där du hela tiden är nära världen och nära ett härligt, tryggt och roligt liv utanför jobbet. Här får du mer tid över och mer bostad för pengarna. Vill du veta mer om hur det är att bo i Örebro? Kolla in sajterna flyttatillorebro.se och bytliv.nu eller hör av dig till oss.

Mikaels församling

Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
mikaels.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:
(Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
Telefon: 019-15 45 00

För kontakt med Mikaels församlingsexpedition ring:
Ulrika Sövig, 019-15 47 47