Other languages with Google Translate

Månaden då Olaus Petri församling fokuserar extra på klimatfrågan

Lördagen den 12 oktober framförs Haydns "Skapelsen" i Olaus Petri kyrka. Samtidigt väljer vi att sätta fullt fokus på klimatförändringarna. "Vi vill att konserten ska vara mer än fantastisk musik" säger församlingsherde Johan Svedberg. Häng med!

Med start en månad innan konserten den 12 oktober, kommer Olaus Petri församling att lyfta miljö- och hållbarhetsfrågor på olika sätt, i stort och smått.

– Som kyrka vill vi göra mer av den musikaliska storsatsningen runt konserten ”Skapelsen” och väljer därför att ställa frågan: Men se'n då? Hur har vi människor förvaltat vårt ansvar, hur tar vi hand om vår jord? Vilken värld lämnar vi vidare till nästa generation? säger Johan Svedberg.

Som även gett sig själv en personlig klimatutmaning under den aktuella perioden – han ställer bilen och tar cykeln till jobbet varje dag, oavsett väder. Se filmen med vår cyklande församlingsherde nedan!

Tycker du att Johan klär i cykelhjälm?
Skänk en tia till Act Svenska kyrkans klimat- och hållbarhetsarbete!

Under klimatmånaden i Olaus Petri samlar vi även in pengar till Act Svenska kyrkans klimat- och hållbarhetsarbete världen över.  För klimatförändringarna drabbar människor och samhällen redan idag. Torka och översvämningar gör att det är svårare att försörja sig. Människor som redan lever i fattigdom och utsatthet drabbas värst. Ändå har de bidragit mindre än industriländerna till de koldioxidutsläpp som lett till den globala uppvärmningen.

”Tycker du att jag passar i cykelhjälm, skänk en tia till klimat- och hållbarhetsarbetet” uppmanar vår cyklande församlingsherde Johan i filmen ovan.

Vill du vara med i vår klimatinsamling? Swisha 123 502 1712 och uppge ”Klimat”.

Olaus Petri församling

Församlingsexpeditionen

Olaus Petri kyrkogata 4,

E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A-D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre 10.00-15.00, tors 10.00-19.00 Samt under helgerna i samband med gudstjänst

Högmässa: söndag 10.00
Mässa: onsdag 7.30, torsdag 18.00
Morgonbön: vardagar utom onsdag 8.00
Heliga danser: jämn tisdag 18.30 (under terminerna)

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.000 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling