Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Här hittar du julnumret av Örebro – Mitt i livet

Julen är en tid när vi bryr oss extra om varandra och om andra. Eller? Under senare år har ord som "godhetsknarkare" och "PK-maffia" dykt upp i kommentarsfält på nätet. I julnumret av vår tidning funderar åtta personer runt dessa ord, varför de uppstått – och vad de gör med oss.

I julnumret av Örebro – Mitt i livet djupdyker frilansskribenten Gunnar Sundell i orden som ifrågasätter snällheten och intervjuar samtidigt sex personer om humanism, människosyn, samtalsklimtat på nätet och hur ord påverkar oss: Fredrik Bronner, Sofia Strömberg, Sofia Winroth, Larissa Nsengiyumva, Niklas Orrenius och Anders Lennartsson.

Vinn Stefan Einhorns nya bok

Du får även möta en av Svenska kyrkans alla ideella, 84-åriga Ann-Britt Karlsson, som berättar varför hon väljer att engagera sig för andra. Läs  också om Svenska kyrkans julfirande på julafton, om Stilla natt-marathon, julinsamlingen En flicka är född – och missa inte intervjun med läkaren, professorn och författaren Stefan Einhorn, som nyligen kom ut med sin nya bok ”Konsten att göra skillnad”. På sidan 14 i tidningen finns en tävling där du har chans att vinna hans bok.

Välkommen in i värmen

I tidningens kalender hittar du några exempel på vad som händer i våra kyrkor i advent och jul. På webben hittar du ännu fler. Välkommen in i värmen.

NYFIKEN? KLICKA PÅ TIDNINGENS FRAMSIDA SÅ KAN DU LÄSA TIDNINGEN DIGITALT. 

Julnumret av "Örebro – Mitt i livet. Bild: Ulla-Carin Ekblom

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Cecilia Andersson, Andreas Axinge, Therese Blixt, Jenny Holmberg, Lisbet Kjellin, Helena Larsson, Eva von Walter och Pär Westling.

Du når oss på telefon 019-15 45 21 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till jenny.m.holmberg@svenskakyrkan.se.

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.