Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Här hittar du julnumret av Örebro – Mitt i livet

Julen är en tid när vi bryr oss extra om varandra och om andra. Eller? Under senare år har ord som "godhetsknarkare" och "PK-maffia" dykt upp i kommentarsfält på nätet. I julnumret av vår tidning funderar åtta personer runt dessa ord, varför de uppstått – och vad de gör med oss.

I julnumret av Örebro – Mitt i livet djupdyker frilansskribenten Gunnar Sundell i orden som ifrågasätter snällheten och intervjuar samtidigt sex personer om humanism, människosyn, samtalsklimtat på nätet och hur ord påverkar oss: Fredrik Bronner, Sofia Strömberg, Sofia Winroth, Larissa Nsengiyumva, Niklas Orrenius och Anders Lennartsson.

Vinn Stefan Einhorns nya bok

Du får även möta en av Svenska kyrkans alla ideella, 84-åriga Ann-Britt Karlsson, som berättar varför hon väljer att engagera sig för andra. Läs  också om Svenska kyrkans julfirande på julafton, om Stilla natt-marathon, julinsamlingen En flicka är född – och missa inte intervjun med läkaren, professorn och författaren Stefan Einhorn, som nyligen kom ut med sin nya bok ”Konsten att göra skillnad”. På sidan 14 i tidningen finns en tävling där du har chans att vinna hans bok.

Välkommen in i värmen

I tidningens kalender hittar du några exempel på vad som händer i våra kyrkor i advent och jul. På webben hittar du ännu fler. Välkommen in i värmen.

NYFIKEN? KLICKA PÅ TIDNINGENS FRAMSIDA SÅ KAN DU LÄSA TIDNINGEN DIGITALT.

Julnumret av "Örebro – Mitt i livet. Bild: Ulla-Carin Ekblom

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Cecilia Andersson, Andreas Axinge, Therese Blixt, Jenny Holmberg, Lisbet Kjellin, Eva von Walter och Pär Westling.

Du når oss på telefon 019-15 45 21 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till jenny.m.holmberg@svenskakyrkan.se.

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.