Foto: Ulla-Carin Ekblom

Julafton kl 17: se digital julbön från Olaus Petri kyrka

Det blir annorlunda. Men det blir jul i år också. Här hittar du vår digitala julbön från Olaus Petri kyrka, där du får lyssna till julevangeliet – och höra sopranerna Anna Wikblom och Anna-Sofia Gahnfelt sjunga "Stilla natt, heliga natt".

En vanlig julafton har våra kyrkor i Örebro pastorat över 2000 besökare. I år får vi fira den heliga natten på andra sätt. Vi hälsar dig varmt välkommen till en finstämd, digital julbön i Olaus Petri kyrka. Tillsammans firar vi att Gud i Jesus kom till jorden som en av oss – blev människa för oss.

Kollekt: alla flickors rätt till ett värdigt liv

Just nu pågår Act Svenska kyrkans stora årliga julinsamling. I fokus står alla flickors rätt till ett värdigt liv utan skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp. Kollekten vid den här digitala gudstjänsten är nu sammanräknad. Du som missade just detta kollekttillfälle, kan ändå bidra i efterhand genom att swisha Act Svenska kyrkan direkt på deras swishnummer: 9001223. Tack för din gåva!

Delta i julbönen här på webben eller Facebook

Du kan förutom här på webben också delta i gudstjänsten via Facebook där den publicerades på julafton 24/12 klockan 17. Tänd ljusen, bli stilla en stund och lyssna till julevangeliet och vacker sång tillsammans med oss.

Medverkande i julbönen från Olaus Petri kyrka

• Gabriel Hällqvist, textläsare
  • Anna-Sofia Gahnfelt, sopransolist
  • Anna Wikblom, sopransolist
  • Mats Bertilsson, kyrkomusiker

Under gudstjänsten framförs ”Stilla natt, heliga natt” (text: J. Mohr/O. Mannström, musik: Fr. Gruber).

Anna Wikblom, Gabriel Hällqvist och Anna-Sofia Gahnfelt medverkar i julbönen på julaftonfrån Olaus Petri kyrka. Även kyrkomusiker Mats Bertilsson medverkar. Foto: Cecilia Andersson
Mats Bertilsson

Musik, Organist, Olaus Petri församling, Örebro pastorat

Fem digitala gudstjänster i advent och jul

• 1:a advent 29/11. Sänds kl 10 från S:t Nicolai kyrka. Medverkande: församlingsherde Anders Lennartsson, kyrkoherde Ewa Selin, sopransolist Anna Wikblom samt kyrkomusiker Karl Magnus Jansson.
  • 2:a advent 6/12. Sänds kl 10 från Mosjö kyrka. Medverkande: diakon Anmari Larson, församlingsherde Angelina Backman, sångarna Julia Pietrzak Rådström, Stella Arenius och Filippa Arenius, gitarrist Olof Eriksson samt kyrkomusiker Joakim Arenius.
  • 3:e advent 13/12. Sänds kl 10 från S:t Mikaels kyrka. Medverkande: församlingsherde Moni Höglund, diakon Per Malmros, sopransolist Helena Björk, Andrea Stark på tvärflöjt, kyrkomusiker Anna Stark.
  • 4:e advent 20/12. Sänds kl 10 från Längbro kyrka. Medverkande: församlingsherde Sonya Wallentin, församlingspedagog Andreas Axinge, sångtrion Sisters in Arms, Tommy Nilsson (spelar accordina) och kyrkomusiker Henrik Wing.
  • Julafton 24/12. Julbön sänds kl 17 från Olaus Petri kyrka. Medverkande: Gabriel Hällqvist som textläsare, sopranerna Anna-Sofia Gahnfelt och Anna Wikblom samt kyrkomusiker Mats Bertilsson.
  • Vid sidan av satsningen på de här fem digitala gudstjänsterna, planerar även några församlingar för egna, lokala livesändningar.