Information med anledning av coronaviruset Nikolai församling

I dessa virustider vill vi att kyrkan ska vara öppen för dig som vill komma, men vi ska också undvika att smitta sprids. Här kan du läsa mer om vilka verksamheter som pausar eller helt ställer in i Nikolai församling. Gudstjänsterna i S:t Nicolai kyrka och Café Nikolai pågår som vanligt.

Krisledningsgruppen  i Örebro pastorat har beslutat att ställa in verksamheter vars deltagare framför allt finns inom gruppen 70+. Därför pausar Nikolai församling tills vidare dessa verksamheter:

• Träffpunkt
  • Seniorkören
  • S:t Nicolai Motettkör
  • Födelsedagsfest för 75+

Andra inställda sammankomster och verksamheter är:

• Konserten med kören Vox Nicolai 28/3
  • Barnens kyrka 1/4
  • Körerna för barn, ungdomar och yngre vuxna är inställda
  • Go'fika 4/4
  • Skärtorsdagsmässan 9/4 kl. 14 med kyrkkaffe i kyrkan.

Gudstjänster

Gällande gudstjänstfirande följs de rekommendationer som har getts av Svenska kyrkan på nationell nivå, biskop Johan Dalman och de egna riktlinjerna i pastoratet.

• Fridshälsning. Istället för att ta varandra i hand när vi önskar varandra Herrens frid, hälsar vi ”på avstånd” och respekterar skyddsavståndet.
  • Doppa brödet. Vid nattvarden tillämpar vi ”intinktion”, d.v.s. brödet doppas i nattvardskalken (ingen dricker själv). Vi ber också dig som gudstjänstdeltagare att vara varsam så du bara doppar brödet (och inte även fingrar/naglar) i vinet.
  • Bara bröd. Du som så vill, kan välja att endast ta emot brödet.
  • Bara välsignelsen, inget bröd och vin. Ett annat alternativ är att gå fram och ta emot välsignelsen, men inte bröd och vin. I så fall lägger du din högra hand på din vänstra axel. Det är en signal som prästen förstår.

Café Nikolai och kyrkråttan

Café Nikolai och Café Kyrkråttan håller öppet ordinarie öppettider. För den som vill finns det redan nu möjlighet att även fika utomhus på Café Nikolai då vi har tagit fram utemöblerna. Inomhus är hälften av stolarna borttagna i caféet för att skapa ett fysiskt avstånd mellan besökarna och förhindra trängsel. Vi tillämpar också bordsservering enligt de nya riklinjerna för café och restaurang.

Kännner du av minsta symptom

Känner du dig minsta förkyld eller sjuk stanna hemma men följ oss gärna på Facebook. Församlingen lägger där regelbundet ut andakter, musik m.m.

Varmt välkommen att möta Gud och dina medmänniskor i Nikolai församling!

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13 från och med 6/4).

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: