Information med anledning av coronaviruset Nikolai församling

I dessa virustider vill vi att kyrkan ska vara öppen för dig som vill komma, men vi ska också undvika att smitta sprids. Här kan du läsa mer om verksamheterna och gudstjänsterna i Nikolai församling i rådande läge.

söndagens Gudstjänst

Församlingen firar gudstjänst varje söndag kl. 11. Det är fortsatt viktigt att hålla avstånd till varandra och kyrkan kan inte samla mer än 50 personer inkl. personal vid varje gudstjänst (och konsert). Platserna i kyrkan är markerade med små numrerade lappar så att vi på ett enkelt sätt sprider ut oss i kyrkorummet och varannan bänk är avspärrad med ett band. Vid nattvarden delas endast bröd ut och fridshälsning sker på distans med en nick, vink, handen på hjärtat eller annan hälsning som inte är fysisk kontakt.

Övriga gudstjänster och öppettider

• Morgonbön i Engelbrektskapellet tisdag, torsdag och fredag kl. 9.
  • Morgonmässan på onsdagar kl. 7.30 firas från och med den 26/8 med nattvard (endast bröd).
  • Middagsmässan på fredagar kl. 12.15 firas i kyrkan (inte i Engelbrektskapellet som tidigare).
  • Kyrkan är öppen för enskild andakt och möjlighet att tända ljus: tisdag, torsdag och fredag kl. 9-17, onsdag kl. 7.30-17, lördag och söndag 10-17.

Konserter

• Lunchkonserten på onsdagar startar igen den 2/9 kl. 12.15.
  • Lördagsmusiken är varje lördag kl. 10.30.

Konserterna sker precis som gudstjänsterna med begränsningen 50 personer inklusive medverkande, besökande och personal.

Café Nikolai och kyrkråttan

Café Nikolai och Café Kyrkråttan har öppet måndag, tisdag och torsdag kl. 12-16, fredag kl. 10-14. Det är fortsatt endast öppet på uteserveringen men från och med den 31/8 kommer lekrummet vara öppet. I lekrummet får upp till 7 vuxna vistas samtidigt (inklusive personal) plus barnen.

Verksamheterna och körerna

Kontakta din gruppledare eller verksamhetsansvarig för att få veta vad som gäller för den verksamhet du deltar i. Länk till medarbetarna i Nikolai församling.

Kännner du av minsta symptom

Känner du dig minsta förkyld eller sjuk stanna hemma.

Varmt välkommen att möta Gud och dina medmänniskor i Nikolai församling!

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00
öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt mån-fre 12–13.

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: