Other languages with Google Translate

Sofie Molitor gästar Svenska kyrkans HBTQ-café 23/10

Onsdagen den 23 oktober klockan 18 gästar socionomstudenten Sofie Molitor Svenska kyrkans HBTQ-café med en föreläsning om situationen för HBTQ-personer i Serbien. Som vanligt på caféet: fika, snacka och häng!

I konservativa Serbien avkriminaliserades homosexualitet så sent som 1994. Att vara öppet homosexuell eller trans är förenat med fara – och 2001 utsattes Pride-festivalen i huvudstaden Belgrad för en organiserad attack av nynazister, fotbollshuliganer och representanter från den ortodoxa kyrkan.

sofie molitor gjorde Praktik i Serbien

Hur ser det ut i dag? Sofie Molitor är socionomstudent vid Örebro universitet. Höstterminen 2018 gjorde hon praktik vid den serbiska HBTQ-organisationen LABRIS som arbetar för att skapa trygga rum, utbilda professioner, bedriva påverkansarbete och sprida kunskap.

Gästar Svenska kyrkans HBTQ-café

Onsdagen den 23 oktober gästar Sofie Molitor Svenska kyrkans HBTQ-café i Örebro. Kom och hör hennes berättelse om HBTQ-personers situation i Serbien – om fördomar, nya antidiskrimineringslagar och vilken roll EU och den serbisk-ortodoxa kyrkan har.

Dessutom: Hur planerar man inför att åka på utlandspraktik? Sofie Molitor ger praktiska råd för dig som är nyfiken. Kom och ställ dina frågor!

Mer om caféet