Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Sofie Molitor gästar Svenska kyrkans HBTQ-café 23/10

Onsdagen den 23 oktober klockan 18 gästar socionomstudenten Sofie Molitor Svenska kyrkans HBTQ-café med en föreläsning om situationen för HBTQ-personer i Serbien. Som vanligt på caféet: fika, snacka och häng!

I konservativa Serbien avkriminaliserades homosexualitet så sent som 1994. Att vara öppet homosexuell eller trans är förenat med fara – och 2001 utsattes Pride-festivalen i huvudstaden Belgrad för en organiserad attack av nynazister, fotbollshuliganer och representanter från den ortodoxa kyrkan.

sofie molitor gjorde Praktik i Serbien

Hur ser det ut i dag? Sofie Molitor är socionomstudent vid Örebro universitet. Höstterminen 2018 gjorde hon praktik vid den serbiska HBTQ-organisationen LABRIS som arbetar för att skapa trygga rum, utbilda professioner, bedriva påverkansarbete och sprida kunskap.

Gästar Svenska kyrkans HBTQ-café

Onsdagen den 23 oktober gästar Sofie Molitor Svenska kyrkans HBTQ-café i Örebro. Kom och hör hennes berättelse om HBTQ-personers situation i Serbien – om fördomar, nya antidiskrimineringslagar och vilken roll EU och den serbisk-ortodoxa kyrkan har.

Dessutom: Hur planerar man inför att åka på utlandspraktik? Sofie Molitor ger praktiska råd för dig som är nyfiken. Kom och ställ dina frågor!

Mer om caféet