HBTQ-café i Nikolai

Du hittar Svenska kyrkans HBTQ-café i Nikolai prästgård, Nikolaigatan 8, Örebro. En plats där du kan umgås, fika, snacka eller bara hänga! Med anledning av Covid-19 tar HBTQ-caféet paus under hösten 2020. Vi hoppas kunna starta upp igen våren 2021.

Fyra eller fem gånger per termin arrangerar Svenska kyrkan ett HBTQ-café i Örebro. Hit kan du komma och fika, snacka eller bara hänga. Varje termin gästar olika föreläsare HBTQ-caféet. Du hittar caféet i Nikolai prästgård på Nikolaigatan 8 i city.

paus med anledning av Covid-19

Med anledning av Covid-19 tar Svenska kyrkans HBTQ-café paus under hösten 2020. Vi hoppas kunna starta upp igen våren 2021. Under tiden går det bra att ringa och prata med oss.

Isolerad och känner oro?

Hela samhället påverkas av corona-krisen. RFSL larmar om hur hbtqi-personer drabbas extra hårt när livsviktiga mötesplatser stängs och när många tvingas till isolering med anhöriga som kanske inte förstår och som inte stöttar.

Saknar du Svenska kyrkans HBTQ-café och behöver någon att prata med? Prästen Sara Nässelqvist och diakonen Anna Forsström finns som samtalsstöd via telefon, videomöte eller ansikte mot ansikte. Så här kontaktar du dem:

Vill du veta mer om Svenska kyrkans HBTQ-café?

Sonny Larsson

husvärd, Örebro pastorat, Nikolai församling

Sara Nässelqvist

Citypräst, Nikolai församling, Örebro pastorat

Mer om Sara Nässelqvist

Citypräst

Anna Forsström

Universitetsdiakon, Almby församling, Svenska kyrkans bostäder, Örebro pastorat

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00
öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt mån-fre 12–13.

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: