HBTQ-café i Nikolai

Välkommen till Nikolai prästgård, Nikolaigatan 8 på HBTQ-café. Här kan du umgås, fika, snacka eller bara hänga! Håll utkik här för höstens datum.

Fyra eller fem gånger per termin arrangerar Svenska kyrkan ett HBTQ-café i Örebro. Hit kan du komma och fika, snacka eller bara hänga. Varje termin gästar olika föreläsare HBTQ-caféet. Du hittar caféet i Nikolai prästgård på Nikolaigatan 8 i city.

Hur påverkar Covid-19 Svenska kyrkans HBTQ-café?

Caféet har fortsatt öppet. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, håller avstånd och serverar alla gäster vid bord. Om vädret tillåter finns möjlighet att fika och hänga utomhus. Det går också bra att ringa och prata med oss.

Isolerad och känner oro?

Hela samhället påverkas av corona-krisen. RFSL larmar om hur hbtqi-personer drabbas extra hårt när livsviktiga mötesplatser stängs och när många tvingas till isolering med anhöriga som kanske inte förstår och som inte stöttar.

Kan du inte ta dig till Svenska kyrkans HBTQ-café men behöver någon att prata med? Prästen Sara Nässelqvist och diakonen Anna Forsström finns som samtalsstöd via telefon, videomöte eller ansikte mot ansikte. Så här kontaktar du dem:

Vill du veta mer om Svenska kyrkans HBTQ-café?

Sonny Larsson

husvärd, Örebro pastorat, Nikolai församling

Sara Nässelqvist

Citypräst, Nikolai församling, Örebro pastorat

Mer om Sara Nässelqvist

Citypräst

Anna Forsström

Universitetsdiakon, Almby församling, Svenska kyrkans bostäder, Örebro pastorat

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00 (öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt 12–13 från och med 6/4).

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: