Other languages with Google Translate

Fredsgudstjänst med dr Denis Mukwege i S:t Nicolai kyrka 25/10 kl 19

Välkommen på fredsgudstjänst tillsammans med Nobelpristagaren Denis Mukwege, där vi samlar in kollekt till Panzisjukhuset.

Förra årets Nobelpristagare, dr Denis Mukwege, kommer till Örebro under en fredskonferens som hålls under Mänskliga rättighetsdagarna. När Denis Mukwege medverkade i en fredsgudstjänst i S:t Nicolai kyrka för fem år sedan blev det en rekordkollekt till Panzisjukhuset.

Fredagen den 25 oktober kl 19 hålls en fredsgudstjänst i S:t Nicolai kyrka.

I gudstjänsten:

Tal av dr Denis Mukwege. Sång och musik med Gunnel och Fred Sjöberg, Karl Magnus Jansson, Marie Spångberg, körer från S:t Nicolai kyrka och Betelkyrkan samt Frälsningsarméns musikkår.

Panzisjukhuset. Bild: Mukwege Foundation

Kollekt till Panzisjukhuset. Begränsat antal platser i kyrkan, kom i tid.

Fredsgudstjänsten finns även som Facebook-event

Mer information om fredskonferensen och dr Denis Mukweges besök i Örebro

Mer information om mänskliga rättighetsdagarna i Örebro

Vid Mukweges förra örebrobesök: rekordkollekt i S:t Nicolai kyrka

• Besöket 2014 och rekordkollekten. Denis Mukweges besök i Örebro 2014 resulterade i en rekordkollekt i S:t Nicolai kyrka. Det kom in 31 884 kr vid fredsgudstjänsten. Dessutom arrangerade Svenska kyrkan och Örebro Hockey en insamlingsmatch för våldsutsatta kvinnor och barn på hemma- och bortaplan. Över 126 000 kr samlades in under matchen och beloppet delades lika mellan Kvinnohuset i Örebro (hemmaplan) och Panzisjukhuset (bortaplan). Så totalt satte Svenska kyrkan i Örebro in över 95 000 kr till Rotarys insamling till Panzisjukhuset.
  • Då: säkra elförsörjningen. Den gången handlade det om att säkra elförsörjningen på sjukhuset. Sjukhuset saknade säker tillgång till ström och det kunde bli allvarliga driftstopp mitt under operationer och i kuvöser och respiratorer. Våren 2019 fick Panzisjukhuset två nya generatorer på vardera 140 kWA – ett resultat av örebroarnas insamling.
  • Nu: om- och tillbyggnad av Panzisjukhuset. Under dr Mukweges Örebrobesök i oktober 2019, sjösätts en ny insamling. Idag har Panzisjukhuset bara hälften av den kapacitet det skulle behöva. Patienter ligger i korridorer och andra utrymmen och det händer att kvinnor tvingas ligga skavfötters för att få plats. Planen är bl.a. att bygga en ny barn- och mödravårdsenhet som säkrar vården för framtiden.
  • Vill du bidra? Du kan skänka pengar till Panzisjukhuset under fredskonferensen 24/10 eller fredsgudstjänsten 25/10 – och det går också bra att bidra via swish. Swisha din gåva till 123 137 4925 och skriv ”Panzi” i meddelanderaden. Tack!