Other languages with Google Translate

Församlingspedagog 100% Almby

Vi söker en församlingspedagog som på ett kreativt och engagerande sätt vidareutvecklar och fördjupar församlingens undervisning. Välkommen till Almby församling i Örebro pastorat!

Almby församling, Örebro pastorat söker en

Församlingspedagog100%

Almby församling tillhör en snabbt växande och expansiv del av Örebro med ca 14 000 medlemmar (25 000 invånare). Här bor många barnfamiljer men också studenter då universitetet ligger granne med kyrkan. Församlingen har tre tydliga verksamhetscentrum: Almby kyrka, Den gode herdens kapell samt Sörbykyrkan (samarbetskyrka med EFS).

I Almby arbetar vi för att söndagens mässa ska vara centrum för all vår verksamhet.

Församlingens liv präglas av att vi verkar för att kyrkan och tron ska bli en del i människors liv och vardag, där de församlingsaktiva (ideella) är bemyndigade att ha inflytande över verksamheten och medarbetarna jobbar i team för att stödja och jobba mot de prioriterade målen.

Vår grundsyn på undervisning är att den ska vara situationsanpassad, dialoginriktad och uppmuntra till ett aktivt lärande. Lärande sker i församlingens alla möten mellan människor och bidrar till ett ömsesidigt delande av liv och erfarenheter.

Församlingen har ett arbetslag på 16 anställda, varav en församlingsassistent med ansvar för barn- och familj. Vi har ett gott samarbete och roligt tillsammans. Det är en god och kreativ miljö att arbeta i.

Som församlingspedagog arbetar du nära tillsammans med andra kollegor i olika konstellationer men också enskilt.

Då vi i pastoratet har en stor ökning av konfirmander sker samverkan i detta arbete med andra församlingar. Även gällande andra verksamhetsområden sker samarbete över församlingsgränserna.

I församlingen har vi under senare år inlett ett arbete kring att leda ideella medarbetare. Detta innebär bland annat att varje anställd i sin tjänst har att medvetet förmera sitt arbete tillsammans med ideella.

Vi söker nu Dig som:

• kan ha ansvar för ungdomsgruppen
  • tycker det är viktigt och utmanande att arbeta med skolkontakter genom bl a skolvandringar från 6-års åldern
  • känner en glädje och stimulans i att möta konfirmander och unga ledare
  • vill driva uppbyggandet och fördjupningen av församlingens pedagogiska vuxenarbete
  • vill tillsammans med bl a diakon vara en motor i vårt arbete med ideella medarbetare
  • har förmåga att driva, inspirera och samarbeta, men även har viljan att arbeta självständigt

Kvalifikationer:

• Svenska kyrkans församlingspedagogsutbildning eller högskoleutbildad pedagog.
  • Du är medlem i Svenska kyrkan och har en god förankring i kristen tro och tradition.
  • Körkort för bil är en merit.

Tjänsten innebär en del helg- och kvällsarbete.

Tycker du att detta passar in på dig?

Då är detta tjänsten för dig!

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av församlingsherde Brita Wennsten 0703-050550 el 019-154714

Sista ansökningsdatum 190811

Intervjuer sker torsdagen den 22/8

Tillträde enl överenskommelse

Länk till ansökan (klicka här) och för att läsa mer om tjänsten som församlingspedagog  i Almby församling.

Brita Wennsten

Almby församling, Präst, Örebro pastorat, Församlingsherde