Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Svenska kyrkan söker föreståndare till Sollidens kursgård

Nu söker vi dig som vill leda och utveckla arbetet på Solliden utanför Örebro. I rollen som föreståndare för Solliden ingår även strategiska och pedagogiska uppdrag på andra platser i pastoratet. Är du en ledare med erfarenhet av arbete på kursgård, konferensgård eller hotell? Sök tjänsten!

Sollidens kursgård är en anläggning för läger, kurser och konferenser som ligger en dryg mil utanför Örebro. Den har ett perfekt läge vid sjön Långens strand. Läget nära staden gör att gården också är perfekt för dagkonferenser, dagsutflykter, fester och kick-off. Gården har rum både med hotellstandard och rum som passar för lägerboende. Omtanke, kvalitet och ett rättvise- och miljöperspektiv genomsyrar verksamheten och gårdens goda mat serveras i en KRAV-certifierad restaurang.

Sollidens kursgård drivs av Svenska kyrkan. Örebro pastorat innefattar åtta församlingar i Örebro och Lekebergs kommuner. Här är anställda, förtroendevalda, ideella och många andra engagerade i att gestalta Svenska kyrkans tro och liv och bygga kyrkans framtid. Vi för dialog och utvecklar gemenskap över samfunds-, religions- och andra gränser mellan människor och  grupper.

Nu letar vi efter dig som kan ta dig an rollen som föreståndare på Sollidens kursgård samtidigt som du också behöver kunna ta en plats i strategiska och pedagogiska uppdrag i pastoratet.

Vi söker dig som är väl förtrogen med Svenska kyrkan, har erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete samt en pedagogisk kompetens. Ett plus är om du har utbildning i projektledning och/eller processledning samt erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete.  Tjänsten är placerad på Solliden men du kommer också att ha uppdrag på andra platser i pastoratet.

Som föreståndare leder du arbetet på kurs- och konferensgården. Tjänsten innehåller både operativt arbete och strategiskt arbete. Det handlar om att leda pågående arbete samt att utveckla gården.

om dig

Du...

  • har erfarenhet av att vara chef/ledare med uppgifter som omfattar utveckling, ekonomi och arbetsledning
  • är väl förtrogen med Svenska kyrkan
  • har relevant utbildning för tjänstens båda inriktningar
  • är en närvarande och uppmuntrande ledare
  • har erfarenhet av arbete på kursgård, konferensgård eller hotell
  • administrativ kompetens

Välkommen med din ansökan senast 28 november. Intervjuer sker 2–4 december.

Frågor om tjänsten? Välkommen att kontakta kyrkoherde Ewa Selin, 019-15 46 00.

Läs mer om tjänsten och sök 

Ewa Selin

Ewa Selin

Svenska kyrkan i Örebro

Kansliet för Örebro pastorat, Örebro pastorat, Präst, Kyrkoherde