Sjön Lången syns i bakgrunden av en vit paviljong.
Foto: Ulla-Carin Ekblom

Fira gudstjänst i gröngräset på Solliden 14 juli och 21 juli

Nyhet Publicerad

Sommaren 2024 firar vi gudstjänst med nattvard vid Svenska kyrkans kursgård Solliden, utomhus vid sjön Långens strand. Passa på att fika på Sollidens sommarcafé, bada och besök utställningen Brodera för fred.

Sollidens sommarcafé serverar glass, bakverk, drycker och lunch. Vi har öppet tisdag–söndag under perioden 2 juli till 4 augusti (kvällsöppet till klockan 21 med mat och musikunderhållning 4, 11, 18 och 25 juli samt 1 augusti). Under samma period visas utställningen Brodera för fred med fredspyssel för barn.

Gudstjänst 14 juli klockan 16

Samåkning från Adolfsbergs kyrkas parkering klockan 15.00.

Gudstjänst 21 juli klockan 16

Buss från Brickebacken centrum klockan 14.30 och Almby kyrka klockan 14.45. Återresa från Solliden klockan 18. Bussresan kostar 20 kronor.

Hitta till Solliden

Solliden ligger vackert vid sjön Lången, 13 km norr om Örebro. Adress: Långbyn 217, Örebro. Kollektivtrafik till Solliden: Länstrafikens buss 300, 401 och 490 (hållplats Katrinelundsvägen) trafikerar ca 700 meter från Sollidens kursgård. Även möjligt att stiga av och på vid hållplats Seltorp. Cykelleden Lången runt passerar vid Solliden.

Händer också på Solliden i sommar

Musikkvällar, akvarellmålning och skrivarkurs. Här nedan hittar du hela programmet på Solliden i sommar. Aktivteterna är en del av Svenska kyrkans stora sommarsatsning i Örebro 2024.

Sollidens startsida hittar du allt om konferens, läger, fest och bröllop på Solliden. Hösten 2024 arrangerar församlingarna i Svenska kyrkan Örebro pastorat flera tysta, stillsamma retreater på Solliden.

Du kanske också är intresserad av:

Sommarcafé och fredsutställning på Solliden 2 juli–4 augusti 2024

Fika, lunch, glass – och badplats. Välkommen till Svenska kyrkans kursgård Solliden och vårt populära sommarcafé. Du hittar oss 13 km norr om Örebro, vid sjön Lången. Öppet tisdag–söndag klockan 11–18 under perioden 2 juli–4 augusti. Kvällsöppet med mat och musikunderhållning 4, 11, 18 och 25 juli samt 1 augusti.

Musikkvällar på Sollidens sommarcafé: Underhållning med mat och musik

Välkommen till Svenska kyrkans kursgård Solliden och vårt populära sommarcafé. Du hittar oss 13 km norr om Örebro, vid sjön Lången. Kvällsöppet med mat och musikunderhållning klockan 18–21 torsdagarna 4, 11, 18 och 25 juli samt 1 augusti. Fri entré.

”Brodera för fred”: Skicka in ditt broderi och var med i Svenska kyrkans utställning på Solliden!

Broderar du? Genom att donera alster till Svenska kyrkans utställning kan du vara med och skapa hopp och fred. Broderierna visas i en utställning med start sommaren 2024 på Solliden, och säljs till förmån för Act Svenska kyrkans arbete för fred och rättvisa i världen. Senast 3 juni vill vi ha ditt broderi.