Foto: U Sövig

Fastekampanjen i Mikaels församling

Nu har fastekampanjen 2021 dragit igång. Här kan du läsa mer om vad vi gör i Mikaels församling.

Fastekampanj 2021 ”Under samma himmel”
När vi nu går in fastan står vi inför vår tids största humanitära kris. Aldrig har så många människor i världen varit beroende av humanitär nödhjälp. Och aldrig har siffrorna ökat så mycket som under coronapandemin. 2020 var året då extrem fattigdom ökade igen, efter att ha minskat stadigt i 22 år i rad. Nu kan uppemot 270 miljoner människor komma att hamna i akut hungersnöd.

Vårt arbete handlar om att nå en positiv, långsiktig och hållbar förändring. Det kan bara ske om vi samarbetar och därför är samarbetet med våra partner kärnan i vårt arbetssätt. Utgångspunkten i allt vi gör är att aldrig sluta tro på, och alltid stå upp för, människors kapacitet och rätt att utveckla och påverka sina liv och samhällen. (hämtat från Act Svenska kyrkans hemsida)

Så vad kan vi göra här hemma?

Du kan swisha en gåva till 900 1223.

Foto: U Sövig

Köpa egengjorda kort på kyrktorget i S:t Mikaels kyrka, där all behållning går till fasteinsamlingen.
Elin och Emmy tillverkade julkort till julkampanjen och de sålde snabbt slut.
Det finns lite olika inriktningar på korten så lättast är att komma och titta själv.

Du kan komma och hämta hem en fastebössa, dom finns på kyrktorget i S:t Mikaels kyrka. (Lämnas tillbaka till kyrkan senast söndag 28/3)

S:t Mikaels kyrka är öppen på söndag, måndag, tisdag
och torsdag kl 10.00-12.00.
Om ni vill komma kvällstid så är kyrkan öppen på
torsdagar i samband med Stilla mässa kl 18.30.

Har du frågor eller funderingar,
kontakta Helena Björk
helena.bjork@svenskakyrkan.se

Mikaels församling

Adress:
S:t Mikaels kyrka
Hjärstavägen 33
mikaels.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Mikaels församling

Till Mikaels församling på Facebook

För bokningar och frågor ring:

Informationsservice: 019-15 45 00
(öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13).

För kontakt med Mikaels församlingsexpedition ring:
Ulrika Sövig, 019-15 47 47
Anne-Marie Östberg, 019-15 47 42

Församlingens kyrka:
S:t Mikaels kyrka
är öppen för enskild andakt och möjlighet att tända ljus:
Söndag, måndag, tisdag och torsdag kl 10.00–12.00. Dessa tider är även kyrkan bemannad med präst eller diakon.