Foto: Agneta Larsson

Ta ställning mot våldet mot kvinnor– bry dig om en annan mamma

Under tre veckor i april har fem kvinnor mördats av män. Och under pandemiåret 2020 var det 30 % fler kvinnor som tog sin första kontakt med Kvinnohuset Örebro, jämfört med tidigare år. Ta ställning – köp armband och bry dig om en annan mamma.

Det råder inga tveksamheter. Mäns våld är en pandemi i pandemin. Kvinnor har drabbats hårt – FN uppskattar att våldet mot kvinnor har ökat med så mycket som 20–30 procent under den här tiden.

Kvinnohuset i Örebro rapporterar också om kvinnors ökade behov av stöd och hjälp.

Bry dig om en annan mamma och stöd Kvinnohuset

För elfte året i rad genomförs den lokala kampanjen En annan mamma i Örebro till förmån för Kvinnohuset – och Svenska kyrkan är med och säljer armband på flera olika ställen under maj. Förra året drog insamlingen in nästan 100 000 kr till Kvinnohuset i Örebro.

Stöd insamlingen ”En annan mamma” och köp årets armband hos Svenska kyrkan Örebro på någon av följande platser, hela maj och en bit in i juni:

• Adolfsbergs kyrka på söder, Glomman 127.
  • Almby församlingsexpedition i sydöst, Almbyvägen 4.
  • Café Nikolai i Nikolai prästgård i city, Nikolaigatan 8.
  • Längbro församlingsexpedition, Församlingsvägen 4 (vid Karlslund).
  • S:t Mikaels kyrka på väster, Hjärstavägen 33.
  • Olaus Petri kyrka centralt på norr, Storgatan 40.
  • Mosjö församlingshem i söder, Prästgårdsvägen 34.

Ett armband kostar 50 kr/st eller mer, om du vill. Du kan med fördel köpa två matchande (aprikos och turkos) för 100 kr eller mer och du betalar med Swish.

Armbanden säljs även i butiker i City Örebro och via webbsidan enannanmamma.se där du också kan läsa mer om insamlingskampanjen. ​

Vill du inte köpa armband men bidra ändå? Swisha valfri summa till 123 589 74 91.

Eftersom alla som engagerar sig i kampanjen gör det ideellt går alla pengar oavkortat till Kvinnohusets arbete för våldsutsatta kvinnor och barn. Förra året blev resultatet alltså nästan 100 000 kr. Tillsammans kan vi göra det möjligt även i år!