Församlingsherde till Edsberg och Mosjö-Täby församlingar

Vill du vara med och leda arbetet i två församlingar i en levande landsbygd? I Edsberg och Mosjö-Täby församlingar finns medeltida kyrkor, engagerade församlingsbor, berikande samverkan med närsamhället – och en Sveriges äldsta träkyrkor.

Edsberg och Mosjö-Täby församlingar är två församlingar i sydvästra delarna av Örebro pastorat. Här finns levande landsbygd, medeltida kyrkor och engagerade församlingsbor med plats för gudsmöten i vardag och fest. Här finns också delar av den nybyggnation som sker i Örebro med omnejd vilket ger många nyinflyttade. Nutid blandas med dåtid, framtiden anas mot bakgrund av vår historia.

Stor samverkan med engagerat närsamhälle

Inom Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar möter du en mångfald av verksamheter för olika åldrar, engagerade medarbetare och församlingsråd. Samverkan finns med närsamhället, där sommaröppet i Tångeråsa träkyrka är det mest kända exemplet. Varje sommar vallfärdar över 1000 personer till Tångeråsa för att besöka den berömda träkyrkan, fika i Tångeråsagården och pilgrimsvandra på Munkastigen. Nästa år arrangeras Sommaröppet för tionde året i rad!

Örebro pastorat innefattar åtta församlingar i Örebros och Lekebergs kommuner. Här är anställda, förtroendevalda, ideella och många andra engagerade i att gestalta Svenska kyrkans tro och liv och bygga kyrkans framtid. Vi för dialog och utvecklar gemenskap över såväl samfunds- och religionsgränser som över andra gränser mellan grupper och människor.

Örebro pastorat innefattar åtta församlingar i Örebros och Lekebergs kommuner. Här är anställda, förtroendevalda, ideella och många andra engagerade i att gestalta svenska kyrkans tro och liv och bygga kyrkans framtid. Vi för dialog och utvecklar gemenskap över såväl samfunds- och religionsgränser som över andra gränser mellan människor och grupper emellan.

Du som söker

Du som söker är en klok ledare med förmåga att lyssna och inspirera och ta vara på engagemang, goda förhoppningar och fina resurser som finns hos medarbetare och församlingsbor. Här finns verkligen ett arbetslag med framtidstro!
Du brinner för att bygga församling. Du hämtar energi och idéer också i samspelet med kollegorna i pastoratets ledningsgrupp, där strävan är att utveckla pastoratets enheter både när det gäller pastorala och administrativa frågor.

Du

• har behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning eller flerårig tjänst som kyrkoherde
  • är en närvarande och uppmuntrande ledare
  • har vana av att vara arbetsledare
  • är glad och trygg i din identitet och i ditt arbete som präst
  • bygger relationer i närsamhället
  • har B-körkort och tillgång till egen bil

Vi

• erbjuder ett nära sammanhang med stort engagemang
  • är ett pastorat med resurser och god ekonomi
  • ger dig professionellt stöd och service i både pastoratsgemensamma och enskilda chefsfrågor
  • satsar på hälsofrämjande åtgärder
  • ger möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdatum: 6 april 2020
Intervjuer: Vi intervjuar 14 april och domkapitlet den 20 april

Vi tar endast emot din ansökan via länken nedan.

> Läs mer och skicka in din ansökan

Ewa Selin

Kansliet för Örebro pastorat, Örebro pastorat, Präst, Kyrkoherde

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån–tors kl. 9–17, fre kl. 9–16. Lunchstängt kl. 12–13) .

E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar