Drop-in dop i S:t Nicolai kyrka 28/11

Har du gått och funderat på dop, för dig själv eller för ditt barn, men det har ännu inte blivit av? Den 28 november klockan 12–15 finns det möjlighet till dop i S:t Nicolai kyrka i Örebro, på ett enkelt sätt. Möjligheten finns också att förboka en tid. Ring då informationsservice på 019-15 45 00 (senast fredag 27/11 kl. 16). Välkommen!

Drop in-dop är för barn, ungdomar och vuxna som vill döpa sig. Dopet är enkelt och nära och du kommer precis som du är.

S:t Nicolai kyrka 28 november

Bilden visar ett barn i en bergochdalbana.
Så vad är ett dop? Vi kallar det ett åkband för hela livet. Att födas är att kliva på livets berg- och dalbana med både glädje och utmaningar.

S:t Nicolai kyrka har drop in-doptider varje halvtimme mellan klockan 12 och 15 lördagen den 28 november. Dopet sker i Svenska kyrkans ordning och genom dopet blir man medlem i Svenska kyrkan.

Hur går det till?

• Dop kommer att ske varje halvtimme mellan kl. 12-15 så du/ni kommer till Nikolai Prästgård, Nikolaig. 8 och anmäler att du/ni är där och önskar bli döpt/döpa sitt barn. Då får du/ni en tid när dopet kommer att ske. Möjligheten finns att boka en doptid i förväg hos informationsservice på telefon 019-15 45 00 eller e-post orebro.pastorat@svenskakyrkan.se senast fredag 27/11 kl. 16.
  • Kommer du/ni på dopdagen kommer samtalet med prästen, som kommer att döpa, ske strax innan dopet. Har du/ni bokat tid i förväg tar prästen kontakt för att ha ett kortare samtal innan dopdagen.
  • Har du/ni bokat i förväg kommer du/ni till kyrkan strax innan den bokade tiden och träffar dopprästen och har dopet.
  • Både vuxna och barn kan döpas den här dagen och är det flera i en familj som vill bli döpta samtidigt går det också bra.
  • Hur läget är med smittspridning under hösten vet vi lite om just nu men vi ber er att planera för att minimera antalet medföljande gäster. Det går självklart bra att filma och fotografera dopet!

På webben kan du läsa mer om dop i Svenska kyrkan.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Anders Lennartsson

Präst, Församlingsherde, Nikolai församling, Örebro pastorat

Marie-Anne Gustafson

Präst, Nikolai församling, Örebro pastorat

Magdalena Gustafsson

Administratör, Nikolai församling, Örebro pastorat

Nikolai församling

Adress:
Nikolaigatan 8

Telefon: Informationsservice: 019-15 45 00
öppet mån–tors kl. 9–17, fre 9–16. Lunchstängt mån-fre 12–13.

E-post: orebronikolai.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Nikolai församling

Till Nikolai församling på Facebook

Församlingens kyrka: