Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Örebro Besöks- och postadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Domsöndagsmässa med filminspelning i Kräcklinge kyrka

Kräcklingebon Holger Nilssons liv ska bli dokumentärfilm. Nu ska teamet bakom filmen spegla bouppteckningsförrättningen i Kräcklinge kyrka 1993 – och för att göra det behöver vi fylla kyrkbänkarna. Vill du vara med? Välkommen till Kräcklinge kyrka söndag 25 november klockan 18.

Kanske har du hört talas om att det planeras en dokumentärfilm om den kände Kräcklingebon Holger Nilssons liv? Så är det. En av sekvenserna i filmen är bouppteckningsförrättningen i Kräcklinge kyrka 1993. Vid förrättningen var kyrkan välfylld. Nu vill teamet bakom filmen försöka spegla denna händelse – och då behöver vi fylla kyrkbänkarna med många besökare.

Mässa i Kräcklinge kyrka 25 november

Detta är tänkt att ske den 25 november i direkt anslutning till söndagsmässan i Kräcklinge kyrka klockan 18.00. Medverkar i mässan gör den skönsjungande holländska duon Kees & Loes, från Åsbro, med en repertoar av 80- och 90-talslåtar. Präst: Solveig Sandberg. Kantor: Mikael Gertmar.

Filminspelning

Direkt efter gudstjänsten följer filminspelningen och teamet dukar upp bordet för bouppteckningsförrättningen. Några av de kända ansiktena från den verkliga bouppteckningen finns på plats och deltagarna får en minnesbild av vad som hände för 25 år sedan.

Vill du vara med? Varmt välkomna till en annorlunda dag i Kräcklinge kyrka, söndagen den 25 november kl 18.00.

Frågor?

Har du frågor om filminspelningen? Välkommen att kontakta Alf Fransson, e-post alf.fransson@telia.com.

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Postadress:
 Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar,
Prästgårdsvägen 34

Här hittar du våra besöksadresser

Telefon: 019-15 45 00 (Informationsservice, öppet mån-tor 9-17, fre 9-16)
E-post: edsbergs.mosjo-taby.forsamlingar@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar