Foto: Agneta Larsson

Bildjakt och tipspromenad – I och runt Olaus Petri kyrka

Kom och klura lite i Olaus Petri. Ensam eller tillsammans med en kompis. Runt kyrkan finns en tipspromenad uppsatt och inne i kyrkan kan du gå på bildjakt fr.o.m. 21/6!

Bildjakt inne i Olaus Petri kyrka - start 21/6!

Gå på sök med förstoringsglas! Ta en knippa förstoringsglas och gå på upptäcktsfärd i Olaus Petri kyrka. Försök hitta var de 6 bilderna är tagna.
Titta först på bilden för att hitta platsen. Läs sedan på baksidan av förstoringsglaset. Där står något om platsen som finns på bilden.
På bordet i paradiset står lådor med pysselpåsar - en mest för stora, en mest för små. På bilderna nedanför ser du vad de innehåller! Ta gärna med dig en påse hem. Lycka till!

Tipspromenad runt olaus petri kyrka

Du vet mycket mer än du tror! Men hur får jag fram kunskapen från de inre dolda förråden? Ensam eller tillsammans med en vän kan du här vandra runt Olaus Petri kyrka och fundera över olika perspektiv på kristendomen och den kultur du är en del av. Facit sitter uppe på anslagstavlan inne i kyrkan.

Vi byter regelbundet ut tipspromenaderna. Olika karaktär blir det också från omgång till omgång. Svårt och lätt blandas liksom det allvarliga med det mer lättsamma. Allt för ditt nöje och din bildning. Ett papper att skriva ner dina svar på finns i brevlådan vid startskylten, penna får du använda din egen. Mycket nöje!

Anette Hållgärde

Församlingassistent, Örebro pastorat, Olaus Petri församling

Mer om Anette Hållgärde

Ansvarig för bildjakten i Olaus Petri kyrka

Björn Helgesson

Präst, Örebro pastorat, Olaus Petri församling

Mer om Björn Helgesson

Ansvarig för tipspromenaden runt Olaus Petri kyrka.

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 45 01 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10, 11, 13 & 14 (Anmäl plats i förväg på telefon 072-356 04 82 - ring fredag och lördag mellan kl 10–14).
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling