Barndagar i Tångeråsa

Nyhet Publicerad Ändrad

I samband med söndagsöppet i Tångeråsa ordnas barndagar med öppen verksamhet. Välkomna 19 maj och 16 juni kl.14.00-17.00!

På barndagarna erbjuder vi följande aktiviteter:

• I bygdemuséets skolsal håller fröken Kerstin lektion i gammaldags skola
  • Uteaktiviteter: hinderbana, pyssel, ansiktsmålning och bildjakt med pris.
  • Tångeråsa bygdeförening visar och lär ut hur man gjorde hantverk från förr i tiden (t ex hur man spann, kardade och tovade)
  • Besöka kyrkråttorna i Tångeråsa kyrka och kanske klara deras uppdrag
Gammaldags skola med fröken Högberg Foto: Peter Eriksson

Ingen kostnad för barnaktiviteterna.

Under söndagsöppet är det även öppet i kyrkan, bygdemuséet, loppis och servering i Tångeråsagårdens våffelstuga.

Tångeråsa träkyrka i Edsbergs församling.

Söndagsöppet i Tångeråsa sommaren 2024

Varje söndag 5 maj –11 augusti klockan 14.00 – 17.00 är det sommaröppet i Tångeråsa träkyrka. Med loppis, våffelstuga och mycket mer. Välkommen till en av Sveriges äldsta träkyrkor!

Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar

Edsberg och Mosjö-Täby är två församlingar i sydvästra delarna av Örebro pastorat. Här finns levande landsbygd, medeltida kyrkor och engagerade församlingsbor som ger plats för gudsmöten i vardag och fest. Välkommen in!

En nygräddad våffla tas upp ur våffeljärnet.

Våffelcafé i Edsberg

Besök våffelcaféet i Edsbergs församlingshem. Vi har öppet torsdagar kl.13.00-16.00.