Other languages with Google Translate

Musik och några ord av hopp i allhelgona

Allhelgonahelg i Örebro. Besöker du en kyrka eller kyrkogård? Kyrkan står öppen för dig och vi erbjuder fika, musikandakter, minnesgudstjänster, fackeltåg och konserter. Varmt välkommen.

Allhelgonahelgen har blivit en av de största helgerna, då människor i alla åldrar besöker kyrkor och kyrkogårdar för att tända ljus för avlidna anhöriga och vänner. Välkommen – vi finns för dig.

musikandakter på norra kyrkogården

På alla helgons dag, lördagen den 2 november, har vi musikandakter i Mäster Olofs kapell på Norra kyrkogården klockan 15, 16, 17 och 18. Klockan 13 hålls en andakt på syriska och arameiska. Kyrkogårdsförvaltningen finns på plats klockan 11–17 för att visa krematoriet och svara på frågor ute på kyrkogården. Kom och gå som du vill. Eller ta bara en kopp kaffe.

FACKELTÅG på längbro kyrkogård, FIKA, MUSIK

Här på sidan fyller vi på med allt som händer i våra åtta församlingar den här helgen, i kyrkor, kapell och på kyrkogårdar – till exempel det berömda fackeltåget på Längbro kyrkogård, den finstämda konserten Bach to Örebro: Tre motetter av J.S. Bach i S:t Nicolai kyrka 3 november och körkonserten Stad i ljus vid Örebro slott den 1 november.

Tänd ett ljus

Fredagen den 1 november träffar du ungdomar och medarbetare från Svenska kyrkan på stan, där vi delar ut ljus för att önska örebroarna en rofylld helg. Ljuset är gratis och finns också att hämta vid Svenska kyrkans informationsservice på Storgatan 27 under vecka 44. Öppettider för informationsservice är måndag–torsdag klockan 9–16 och fredag klockan 9–13.

Vi delar också ut ljuset Almby och Olaus Petri kyrkor denna helg, i samband med minnesgudstjänster och andakter, för att du ska få något minnesvärt med dig hem.

Upplev Längbro kyrkogård i 360°

Kan du inte ta dig till kyrkogården? Ta en minut och besök vår vackra kyrkogård via 360°-filmen här på sidan. Sätt på ljudet och lyssna till orden. Ljusen tänds allt eftersom. Du är inte ensam.