Allhelgonahelgen i Örebro pastorat – så finns vi för dig

Under allhelgonahelgen kommer människor i alla åldrar till kyrkor och kyrkogårdar för att tända ljus och minnas. I skuggan av pandemin blir allhelgonahelgen än viktigare. Därför satsar Svenska kyrkan i Örebro på ökad tillgänglighet i år och bjuder in till fler gudstjänster. Läs mer om var du hittar oss.

Flera månader med fysisk distansering – klart att det påverkar oss människor. Och klart att det påverkar sorgen för dig som mist någon nära. Men du är inte ensam. Vi gör allt vi kan för att finnas för dig under allhelgonahelgen och sätter även in extra gudstjänster. 

Anpassningar på grund av pandemin

Det stora, traditionsenliga fackeltåget i Längbro går inte att genomföra i år. Vi följer självklart både Folkhälsomyndighetens riktlinjer och regeringens 50 personers-gräns i all vår planering. I de mindre kyrkorna, som exempelvis Almby, kan vi inte ens vara 50 personer. För att möta det behov som vi vet finns, har därför flera kyrkor satt in extra gudstjänster i år – i Almby kommer även två gudstjänster att hållas utomhus. 

Barn och allhelgona

Både Adolfsbergs kyrka och Längbro kyrka har allhelgonagudstjänster som vänder sig till barn och familj. 

musikandakter på norra kyrkogården

På alla helgons dag, lördagen den 31 oktober, har vi musikandakter i Mäster Olofs kapell på Norra kyrkogården klockan 15, 16, 17 och 18. Klockan 13 hålls en andakt på syriska och arameiska. Kyrkogårdsförvaltningen finns på plats klockan 11–17 ute på kyrkogården för att svara på frågor och bjuda på kaffe.
Tips: Det finns områdeskarta uppsatt på Norra kyrkogården, så det ska gå snabbare att hitta. Det brukar vara lite mindre folk på kyrkogården under förmiddags- och lunchtid.

Ingen grav på nära håll? Du kan tända ljus ändå. 

Här på sidan fyller vi på med allt som händer i våra åtta församlingar den här helgen så som anglikansk evensong, gudstjänster, ljuständning, kaffe och samtal. Du som har grav på annat håll, kan tända ljus ändå – i kyrkor, i någon av våra minneslundar eller varför inte i kyrkparken utanför S:t Nicolai kyrka i city? Där finns en minnesplats för dig som inte har en grav att gå till eller där graven ligger någon annanstans. 

Upplev Längbro kyrkogård i 360°

Kan du inte ta dig till kyrkogården? Ta en minut och besök vår vackra kyrkogård via 360°-filmen här på sidan. Sätt på ljudet och lyssna till orden. Ljusen tänds allt eftersom. Du är inte ensam.